1kg muka - ja som namixovala: 100g jemne ovsene vlocky, 200g celozrnna muka, 400g T650 hladka, 300g spaldova muka
7dcl vlazna voda
kocka drozdia
1CL cukor
2CL sol /rovne/
1-2 zltka
0,5 dcl olej
1,5 PL ocot
semienka
Pripravime si kvasok, ktory zmiesame s ostatnymi surovinami a nechame vykysnut cesto. Zhruba po 40min ho premiesime a opat nechame podkysnut do povodnej velkosti. Po podkysnuti opat premiesime a dame do vymastenej formy kde si este 15min odpocinie. Narezeme vrch a pecieme 15min. pri 180 stup. Potrieme slanou vodou, znizime teplotu na 160 stupnov a dalej pecieme 45min. Pocas pecenia este 2-3x potrieme slanou vodou.
Z tejto davky mi vysiel 1800g chlebik.
7dcl vlazna voda
kocka drozdia
1CL cukor
2CL sol /rovne/
1-2 zltka
0,5 dcl olej
1,5 PL ocot
semienka
Pripravime si kvasok, ktory zmiesame s ostatnymi surovinami a nechame vykysnut cesto. Zhruba po 40min ho premiesime a opat nechame podkysnut do povodnej velkosti. Po podkysnuti opat premiesime a dame do vymastenej formy kde si este 15min odpocinie. Narezeme vrch a pecieme 15min. pri 180 stup. Potrieme slanou vodou, znizime teplotu na 160 stupnov a dalej pecieme 45min. Pocas pecenia este 2-3x potrieme slanou vodou.
Z tejto davky mi vysiel 1800g chlebik.
Comment