2kg zemiaky, 2 PL horcica, 2 PL med, stava z 3 citronov, 2dl oleja, 5 strucikov cesnaku, 3-4 cibule, 750g mrkva,1,5-2CL soli, jablka
Zemiaky,mrkvu a cibulu ocistime a nakrajame na tenke kolieska. /musia byt rovnako hrube/. Pridame horciu, tekuty med, stavu z citronov, olej, prelisovany cesnak a sol. Poriadne to premiesame a nechame z vecera do rana na chladnom mieste. Zemiaky pustia stavu, takze sa netreba bat ked rano budu vo vode plavat. Cele to dame na hlboky plech /od vrchu treba nechat asi 1-2cm rezervu/ a zakryjeme alobalom. Pecieme na 200-220 stupnov kym nebudu zemiaky makke. Vsetka ta voda sa vypari. Odkryjeme a na vrch naukladame jablka narezane na stvrtky. Zapecieme kym nebudu jablka makke. Skvele to chuti aj studene, resp. na druhy den su este lepsie.
Zemiaky,mrkvu a cibulu ocistime a nakrajame na tenke kolieska. /musia byt rovnako hrube/. Pridame horciu, tekuty med, stavu z citronov, olej, prelisovany cesnak a sol. Poriadne to premiesame a nechame z vecera do rana na chladnom mieste. Zemiaky pustia stavu, takze sa netreba bat ked rano budu vo vode plavat. Cele to dame na hlboky plech /od vrchu treba nechat asi 1-2cm rezervu/ a zakryjeme alobalom. Pecieme na 200-220 stupnov kym nebudu zemiaky makke. Vsetka ta voda sa vypari. Odkryjeme a na vrch naukladame jablka narezane na stvrtky. Zapecieme kym nebudu jablka makke. Skvele to chuti aj studene, resp. na druhy den su este lepsie.