Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Langoše ze zakysané smetany

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Langoše ze zakysané smetany

    800 g hladké mouky
    2 vejce
    1 zakysaná smetana (asi 200 g)
    stejné množství vlažného mléka
    1 KL soli
    1 droždí

    Uděláme těsto, dáme do mikrotenového sáčku asi na 3 hodiny do ledničky.
    Potom smažíme langoše.
    Já to vytáhla z ledničky dřív.
    Na ně si dáváme, co máme rádi, my rozmačkaný česnek v troše oleje na potření, strouhaný sýr, tatarku, já zakysanou smetanu navíc, klukův kámoš si dával kečup.


    Recept mám od mamky, se zakyskou tu není, tak myslím, že je fajn, že si každý může vybrat, já chci zkusit i z jogurtu nebo kyšky.

    Click image for larger version

Name:	Langoš.jpg
Views:	1
Size:	101.6 KB
ID:	146472
    anina s.

  • #2
    Janino, ještě je dobré, když se langoše smaží ve friťáku, jsou takové nadýchanějěí a je to i rychlejší.

    Comment


    • #3
      Kety díky, já vím, ale mám malý průměr košíku ve friťáku (friťák má obsah 1 litr) a já mám ráda (a nejen já ) velkééé langoše, proto na pánvi (23 cm) .
      Měj se hezky.
      Last edited by janina s.; 19.07.2011, 00:50.
      anina s.

      Comment

      Pracuji...
      X