Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Škvarkové loupáčky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Škvarkové loupáčky

    500 g polohrubé mouky, 120 g vepřových škvarků( mleté nebo jemně krájené), 6 polévkových lžic rozehřátého sádla, 50 g droždí, 1 žloutek, asi 3,5 dl mléka, špetka cukru, 1 čajová lžička soli, vejce na potření, kmín na posyp

    Uděláme si kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme kvásek, vlažné mléko s rozmíchaným žloutkem, rozehřáté sádlo a vypracujeme těsto. Nakonec přidáme pokrájené(pomleté) škvarky a dobře je do těsta zapracujeme. Povrch těsta poprášíme moukou a necháme na teplém místě vykynout.
    Já jsem těsto dělala v domácí pekárně. Vlijeme mléko s rozmíchaným žloutkem, sádlo a pak vsypeme mouku, do jednoho rohu půl ČL cukru, do druhého sůl a doprostřed uděláme důlek a rozdrobíme droždí, zahrneme. Zapneme na program příprava těsta a mleté škvarky jsem přidala až po zaznění signálu.
    Po vykynutí těsto rozdělíme na několik bochánků, podle toho, jakou chceme mít velikost rohlíčků. Já jsem jich měla 5 zhruba po 220g. Rozválíme kolo, rozdělíme na 8 trojúhelníků, pomažeme rozehřátým sádlem, od širšího konce zatočíme rohlíčky. Dáme na plech s pečicím papírem, necháme ještě chvilku kynout. Pak pomažeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme kmínem a upečeme. Pekla jsem na horkovzduch při 180 °C asi 15 minut dozlatova. Na mřížce necháme vychladnout. Měla jsem 40 ks menších.
    Zdroj: kuchařka Pečeme a připravujeme moučníky z nakladatelství DONA
    Attached Files
    Janah

  • #2
    To vypadá moc pěkně. Nemám škvarky a tady jsem je nikdy nedělala. Budu se muset polepšit a pak zkusím tyto loupáčky! Jo jo.
    Soňa

    Comment

    Pracuji...
    X