Suroviny
800 g brambor vařených ve slupce, 100 g Hery, 70 g hladké mouky, 4 vejce, 2/3 prášku do pečiva, 150 g anglické slaniny, 2 lžíce usekané petrželky, špetka soli, špetka pepře špetka muškátového květu, špetka mletého hřebíčku, kelímek zakysané smetany,
2 až 3 stroužky česneku, sekaná pažitka nebo jiné bylinky podle chuti
Příprava pokrmu
Oloupané brambory jemně nastrouháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva, žloutky, rozpuštěnou Heru, nadrobno nakrájenou anglickou slaninu, petrželku, sůl a koření. Důkladně spojíme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané dortové formy a v troubě předehřáté na 280 °C upečeme asi 40 minut, až má povrch zlatavou barvu.
Mezitím si připravíme omáčku: česnek utřeme dohlídka a spolu se solí, pepřem a bylinkami ho vmícháme do kysané smetany. Necháme krátce vychladit a přelijeme omáčkou na talířijednotlivé porce koláče.
800 g brambor vařených ve slupce, 100 g Hery, 70 g hladké mouky, 4 vejce, 2/3 prášku do pečiva, 150 g anglické slaniny, 2 lžíce usekané petrželky, špetka soli, špetka pepře špetka muškátového květu, špetka mletého hřebíčku, kelímek zakysané smetany,
2 až 3 stroužky česneku, sekaná pažitka nebo jiné bylinky podle chuti
Příprava pokrmu
Oloupané brambory jemně nastrouháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva, žloutky, rozpuštěnou Heru, nadrobno nakrájenou anglickou slaninu, petrželku, sůl a koření. Důkladně spojíme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané dortové formy a v troubě předehřáté na 280 °C upečeme asi 40 minut, až má povrch zlatavou barvu.
Mezitím si připravíme omáčku: česnek utřeme dohlídka a spolu se solí, pepřem a bylinkami ho vmícháme do kysané smetany. Necháme krátce vychladit a přelijeme omáčkou na talířijednotlivé porce koláče.
Comment