Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Tvarohové tyčinky

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Tvarohové tyčinky

1 kostka tvarohu
    25 dkg hladké mouky
    5 dkg másla
    1 lžíce soli
    1 bílek na pomazání
    kmín nebo semínka na posypání

Smícháme mouku se solí, přidáme máslo a tvaroh a vypracujeme hladké těsto. Potom těsto vyválíme, přeneseme na vymazaný plech nebo vyložený pečícím papírem, pomažeme rozšlehaným bílkem, nakrájíme na tyčinky, posypeme kmínem nebo semínky a upečeme v troubě při 150°C cca 30 minut. Po upečení tyčinky ještě zatepla lehce oddělíme.
    Attached Files

Podobné dělám taky, ale do těsta se přidává strouhaný sýr a tyčinky se taky posypou sýrem. Dobrota.

Comment

Ahoj holky, zrovna jsme včera jedli u našich podobné válečky plněné párkem - mini a posypané kmínem.
      Toto těsto nemá chybu a se sýrem to může být super.
      Jen to těsto dělávám podle mamky a možná jsem ho někam psala : stejný díl tvarohu, mouky a tuku, většinou to dělávám po 250 g z každého.
      Jsou z toho dobré i sladké věci.
      anina s.

Comment

Holky, já mám recept jak se sýrem, tak ten, co má Janina. Ale tento jsem našla někde na netu, tak jsem ho vyzkoušela a tyčinky jsou moc dobré, posypala jsem je lněným semínkem. Taky jsem dělala experiment, když mi zbylo listové těsto, tak jsem do něho zapracovala nastrouhaný tvrdý sýr a udělala tyčinky. Taky byly moc dobré.

Comment

Pracuji...
        X