Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Chleba bez hnětení

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Chleba bez hnětení

    3 hrnky hladké mouky + na podsypání
    1 a půl hrnku vlažné vody
    1/4 lžičky droždí
    1 a čtvrt lžičky soli
    V míse smícháme mouku,sůl,droždí,zalejeme vodou a zlehka promícháme.Pokud zůstane mouka na bocích mísy, nevadí.Mísu s těstem dáme do igelitky a necháme při pokojové teplotě 12-19 hodin kynout. Po této době těsto vylejeme na pomoučený vál, trochu jej zaprášíme moukou, párkrát přeložíme a necháme 15 minut odpočinout. Takto propracované těsto trošku zformujeme dle pečící nádoby,položíme na moukou posypanou utěrku,zakryjeme a necháme 2 hodiny odpočinout. Asi 20 minut před dokynutím zapneme troubu na 230°C a předehřejeme si kastrol i s poklicí.Vykynuté těsto přemístíme do horkého kastrolu,přiklopíme poklicí a pečeme půl hodiny na 230°C, po této době poklici sundáme a dopékáme přibližně 15 - 20 minut.
    http://www.youtube.com/watch?v=13Ah9...layer_embedded
    http://www.youtube.com/watch?v=evsdggMoBuM
    Moje poznámky
    Dala jsem 1 hrnek hladké mouky,1 hrnek chlebové a 1 hrnek žitné mouky.Přidala jsem lžičku kmínu.Kdo nemá rád kousky kmínu a nemá mletý,tak stačí přidat kmínový odvar. Utěrku můžete hustě posypat otrubama nebo kdo co rád.
    Těsto jsem vlila do zapékací mísy,ale je toho hodně,příště dám raději do aluminiových misek a zakryji alobalem.Aby chleba nepopraskal,stačí do něj udělat zářez.
    Attached Files
    Last edited by Iva4; 16.12.2012, 01:55.
    Iva4
Pracuji...
X