3 hrnky hladké mouky + na podsypání
1 a půl hrnku vlažné vody
1/4 lžičky droždí
1 a čtvrt lžičky soli
V míse smícháme mouku,sůl,droždí,zalejeme vodou a zlehka promícháme.Pokud zůstane mouka na bocích mísy, nevadí.Mísu s těstem dáme do igelitky a necháme při pokojové teplotě 12-19 hodin kynout. Po této době těsto vylejeme na pomoučený vál, trochu jej zaprášíme moukou, párkrát přeložíme a necháme 15 minut odpočinout. Takto propracované těsto trošku zformujeme dle pečící nádoby,položíme na moukou posypanou utěrku,zakryjeme a necháme 2 hodiny odpočinout. Asi 20 minut před dokynutím zapneme troubu na 230°C a předehřejeme si kastrol i s poklicí.Vykynuté těsto přemístíme do horkého kastrolu,přiklopíme poklicí a pečeme půl hodiny na 230°C, po této době poklici sundáme a dopékáme přibližně 15 - 20 minut.
http://www.youtube.com/watch?v=13Ah9...layer_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=evsdggMoBuM
Moje poznámky
Dala jsem 1 hrnek hladké mouky,1 hrnek chlebové a 1 hrnek žitné mouky.Přidala jsem lžičku kmínu.Kdo nemá rád kousky kmínu a nemá mletý,tak stačí přidat kmínový odvar. Utěrku můžete hustě posypat otrubama nebo kdo co rád.
Těsto jsem vlila do zapékací mísy,ale je toho hodně,příště dám raději do aluminiových misek a zakryji alobalem.Aby chleba nepopraskal,stačí do něj udělat zářez.
1 a půl hrnku vlažné vody
1/4 lžičky droždí
1 a čtvrt lžičky soli
V míse smícháme mouku,sůl,droždí,zalejeme vodou a zlehka promícháme.Pokud zůstane mouka na bocích mísy, nevadí.Mísu s těstem dáme do igelitky a necháme při pokojové teplotě 12-19 hodin kynout. Po této době těsto vylejeme na pomoučený vál, trochu jej zaprášíme moukou, párkrát přeložíme a necháme 15 minut odpočinout. Takto propracované těsto trošku zformujeme dle pečící nádoby,položíme na moukou posypanou utěrku,zakryjeme a necháme 2 hodiny odpočinout. Asi 20 minut před dokynutím zapneme troubu na 230°C a předehřejeme si kastrol i s poklicí.Vykynuté těsto přemístíme do horkého kastrolu,přiklopíme poklicí a pečeme půl hodiny na 230°C, po této době poklici sundáme a dopékáme přibližně 15 - 20 minut.
http://www.youtube.com/watch?v=13Ah9...layer_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=evsdggMoBuM
Moje poznámky
Dala jsem 1 hrnek hladké mouky,1 hrnek chlebové a 1 hrnek žitné mouky.Přidala jsem lžičku kmínu.Kdo nemá rád kousky kmínu a nemá mletý,tak stačí přidat kmínový odvar. Utěrku můžete hustě posypat otrubama nebo kdo co rád.
Těsto jsem vlila do zapékací mísy,ale je toho hodně,příště dám raději do aluminiových misek a zakryji alobalem.Aby chleba nepopraskal,stačí do něj udělat zářez.