Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Luxusní minirohlíčky

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Luxusní minirohlíčky

LUXUSNÍ MINIROHLÍČKY

500 g hladké mouky
    1 kostička droždí
    250 ml vlažného mléka
    špetka cukru na droždí
    150 ml oleje
    lžička soli
    Náplň-šunkový salám,suchý salám a Niva,Žloutek na potření a kmín na posypání.

Zpracujeme vláčné těsto a necháme vykynout.Rozdělíme těsto na 5 dílů a vyvalujeme kola a ty na 8 trojúhelníků.
    Můžeme plnit i zelím a uzeným,špenát s česnekem,ale mohou se plnit i sladkými nádivkami.
    Já plnila jablky a pudinkem.
    Kdo dostal ode mne email je tento recept v receptech Zázrak z Olomouce.

Luxusní minirohlíčky

Už jsem je dělala a mohu potvrdit, jsou moc dobré.

Comment

Ach jo holky,vsude je jen cerstve drozdi a tady v Anglii se neda koupit snadne,vsude je jen susene a ja bych byla moc rada kdyby mi prosim nekdo poradil kolik je jedna kosticka drozdi na pomer suseneho drozdi...dekuji

Comment

prosim chtela bych poradit jaky je pomer cerstveho drozdi k susenemu,tady v UK se da koupit jen susene,nekdy cerstve,ale ja mam jen velkou pixlu suseneho...prosim o radu

Comment

Veroniko,jestliže se v receptu dává kostička droždí na 500g mouky, tak kostička je na 1000g.Proto sušené droždí na 1kg.

Comment

Původně odeslal Veronika Zobrazit příspěvek
            prosim chtela bych poradit jaky je pomer cerstveho drozdi k susenemu,tady v UK se da koupit jen susene,nekdy cerstve,ale ja mam jen velkou pixlu suseneho...prosim o radu
            Ahoj Veroniko,to sušené droždí v pixle musíš spotřebovat do 2 měsíců po otevření. Peču často,ale ještě se mi nepodařilo droždí spotřebovat do této doby.Po špatné zkušenosti ( použila jsem po záručce ) jsem přešla na 7g balíčky a je po problému.
            Attached Files
            Iva4

Comment

Veroniko 1 kostka droždí tj.42 gramů je 2 a půl čajové lžičky sušeného droždí.
              MARUŠKA

Comment

Původně odeslal Veronika Zobrazit příspěvek
                Veroniko ,teď to nemyslím zle, ale je potřeba si přečíst návod.Píše se tam (na 125g balení ), že na 650g mouky se dává 15g droždí = 1 polévková lžíce (= 2,5 lžičky ). Osobně dávám dvě lžičky,protože používám mouku na pečení,která je obohacená o sůl a kypřící prášek ( white self raising flour ). A na všech moukách si můžeš přečíst k jakému pečení jsou vhodné. Ale taky záleží na druhu receptu.
                Iva4

Comment

Pracuji...
                X