Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Pletýnky z domácí pekárny

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Pletýnky z domácí pekárny

    Tento recept není můj,ale je z Dámy.Jsou to vlastně sádlové housky .Já si je poupravila,místo sádla dávm 3 lžíce majonézy-
    Recept: 250 ml mléka
    2 lžičky cukru
    1 lžička soli
    100g sádla(já dávám 3 lžíce majonézy)
    500g hladké mouky
    čtvrt kostky droždí,nebo 1 lžička sušeného
    Se sádlem je napsáno,že nechat zadělat těsto,hned udělat housky, až potom nechat kynout na plechu.
    Já nechávám kynoutjak v pekárně tak i na plechu.Potom potřu vajíčkem,posypu mákem,nebo kmínem.peče se na 180 ,asi 15 -20 minut

  • #2
    Evico díky za recept, určitě vyzkouším. Mám taky jeden osvědčený tak ho sem dám na oplátku.
    Ketka 1957

    Comment


    • #3
      Click image for larger version

Name:	housky podle Evči.jpg
Views:	1
Size:	100.5 KB
ID:	143431Click image for larger version

Name:	housky upečen
Views:	1
Size:	122.5 KB
ID:	143432Click image for larger version

Name:	houska  rozkrojen
Views:	1
Size:	98.1 KB
ID:	143433


      Jsou skvělé, tvarově nic moc a do dvou vpravo jsem na zkoušku přisypala smaženou sušenou cibulku z IKEI a nemám sádlo ani majonézu, tak jsem tam dala tatarku.
      Ochutnala jsem s cibulkou, je to LUXUSNÍ.
      Jen jsem potřela, kmín neradi, musím koupit aspoň sezam.
      Nechala jsem kynout v míse i na plechu.
      Evčo, zdravím.
      anina s.

      Comment


      • #4
        Jani teda fakt výstavní, tvar dobrý a s cibulkou bych brala hned.
        Renata

        Comment


        • #5
          Renat, díky, ale výstavní? Zářezy jsem dělala kráječem z um. hmoty na krájení jablíček a šišatý tvar není na výstavu do Receptáře.
          (omlouvá mě, že jsem je dělala a pekla poprvé). Cibulku dám příště všude a hlavně ten sezam.
          Důležitá je chuť.
          anina s.

          Comment

          Pracuji...
          X