Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Ciabatta

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Ciabatta

    NA KVASINKY PRES NOC

    1 1/2 hrnicku bile silne chlebove mouky(jestli se da u nas koupit,tak italska mouka)
    1 hrnicek vlazne vody
    1/4 lzicka suseneho drozdi

    NA TESTO

    1 lzicka suseneho drozdi
    1 1/2 hrnecku chlebove bile mouky silne
    1 1/2 lzicky soli
    1 lzicka cukru
    1 lzice (polevkova) suseneho mleka
    1/4 hrnicku vody,mozna budem potrebovat trosku vice (100ml)
    2 lzice olivoveho oleje

    priprava
    smichame vsechny ingredience v mise na kvasinky dohromady do te doby az nam vznikne takova houba
    zabalime misu do celofanu a nechame na teplem miste nad 15 hodin odlezet(nejlepe pres noc)
    bude nam to bublat a kynout,takze musime mit vetsi misu

    testo na ciabattu

    na druhy den smichame vsechny ingredience na ciabattu dohromady s kvasinkami
    nejlepe v mixeru ci v domaci pekarne,nebo i rukou(8-10minut)
    smichame vse dohromady velmi dobre(ja to micham vareckou)
    testo bude pomerne mokre
    zakryjeme misu celofanem a nechame na teplem miste kynout 1 1/2 hodiny az nam to pekne nabobtna
    v pulce kynuti testo propychnem a pretocime ze spodku na vrch(to nam pomuze vice nabobnat)
    nemjete starost testo bude velmi lepkave a mokre,ale tak to ma byt
    po nakynuti premystime na poolejovanou desku na ktere budem pracovat a take ruce by jsme meli mit mastne
    zatim si vymazeme olejem plech na kterem budem peci(nejlepsi je bez okraju,jestli nemame,tak pouzijeme veliky plech) 30x30cm
    na desce si testo rozpulime na polovinu
    budme s testem opatrni,natahneme testo asi na 30cm(jako knedlik) a dame to na plech
    chlebik by mel byt asi 10 az 15cm siroky
    to stejne udelame z druhe pulky
    prekryjeme chlebiky na plechu velmi silne pomazanym olejem celofanem a nechame 1 hodinu kynout
    po hodine odkryjeme testo a dobre poolejovanyma prstama propychame oba dva chlebiky vsude
    znova zakryjeme olejovym celofanem a nechame kynout dasli hodinu
    testo by melo byt velmi nakynute a melo by se trepat jako zelatina,kdyz s tim trosku zatrepete
    rozehrejem troubu na 220c
    posprejujeme ciabatty vodou a poprasime moukou
    peceme 20az 25minut az nam ciabatta zezlatne nahore,pote je vyndame z trouby a vypneme ji prendame je z plechu a dame je zpet do vypnute trouby jen na mrizku,troubu nechame otevrenou na par centimetru a nechame je tam do te doby nez nam trouba vychladne(to nam doda specialni krupavou kurcicku)
Pracuji...
X