mléko 0,50 dl
droždí 2 dkg
hladká mouka 15 dkg
kysané zelí 15 dkg
sádlo 6 dkg
sůl
pepř
anglická slanina 10 dkg
Do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice a necháme vykynout.
Smícháme zelí nakrájené na malé kousky, mouku, rozpuštěné sádlo, sůl, pepř, nakrájenou anglickou slaninu (může být , šunka, uzené apod.), vykynutý kvásek a vytvoříme vláčné těsto, které necháme 20 minut odpočívat v lednici.
Potom vyválíme placku, nožem nakrájíme např. na obdélníčky a pečeme v troubě dorůžova.
Zelňáky podáváme k pivu a vínu. Ale dají se jíst i bez těchto tekutin.
droždí 2 dkg
hladká mouka 15 dkg
kysané zelí 15 dkg
sádlo 6 dkg
sůl
pepř
anglická slanina 10 dkg
Do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice a necháme vykynout.
Smícháme zelí nakrájené na malé kousky, mouku, rozpuštěné sádlo, sůl, pepř, nakrájenou anglickou slaninu (může být , šunka, uzené apod.), vykynutý kvásek a vytvoříme vláčné těsto, které necháme 20 minut odpočívat v lednici.
Potom vyválíme placku, nožem nakrájíme např. na obdélníčky a pečeme v troubě dorůžova.
Zelňáky podáváme k pivu a vínu. Ale dají se jíst i bez těchto tekutin.