Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Zelňáky - pochoutka k pivu a vínu - ale i jen tak

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Zelňáky - pochoutka k pivu a vínu - ale i jen tak

    mléko 0,50 dl
    droždí 2 dkg
    hladká mouka 15 dkg
    kysané zelí 15 dkg
    sádlo 6 dkg
    sůl
    pepř
    anglická slanina 10 dkg

    Do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice a necháme vykynout.
    Smícháme zelí nakrájené na malé kousky, mouku, rozpuštěné sádlo, sůl, pepř, nakrájenou anglickou slaninu (může být , šunka, uzené apod.), vykynutý kvásek a vytvoříme vláčné těsto, které necháme 20 minut odpočívat v lednici.
    Potom vyválíme placku, nožem nakrájíme např. na obdélníčky a pečeme v troubě dorůžova.
    Zelňáky podáváme k pivu a vínu. Ale dají se jíst i bez těchto tekutin.
    Last edited by MaruškaC; 12.06.2009, 01:26.
    Maruš
Pracuji...
X