Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Tyčinky plněné anglickou slaninou.

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Tyčinky plněné anglickou slaninou.

Tento recept není můj našla jsem ho někde na internetu.
    Těsto: 500g hladké mouky, sáček sušeného droždí, 1vejce, 1lžička pizza koření, 2lžičky soli, 200ml vody , 4lžíce oleje,
    Náplň: kečup,250g anglické slaniny,250g tvrdého sýra.
    Těsto propracujeme a necháme vykynout. rozdělíme na dva díly. Vyválíme dva obdelníky. Jeden potřeme kečupem , nastrouháme sýr a poklademe anglickou slaninou. Přiklopíme druhým obdelníkem.
    Nakrájíme na 1cm pruhy a stáčíme do vrtule.Dáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme ještě kynout pod utěrkou asi 40minut. Pak mašlujeme vejcem a sypeme hrubou solí , kmínem,mákem, sezamem jak kdo má rád.
    Pečeme na 170°C/asi 18minut.
    Poprve jsem je dělala přesně podle receptu, po druhé bez kečupu a chutnalo nám víc.[attachment=0:2e1bl9b0]Tyčinky postup.jpg[/attachment:2e1bl9b0]
    Attached Files
    Drahuš

Re: Tyčinky plněné anglickou slaninou.

Drahuš jak to stáčíš do vrtule,přes vařečku??? Kdyby jsi vkládala u s fotečkou,musím zase listovat v galerii. Vždy když dáme recepty, bylo by lepší i s fotkou, je to víc srozumitelné a představitelné. Když se to hned nedělá, tak později se k tomu dá přiložit.

Comment

Jaruško jeden konec držím a ten pruh otočím , a otáčím až do konce. Jako se kdysi motaly(kroutily) šňůrky . Snad jsem to napsala srozumitelně.
      Drahuš

Comment

Drahuš, tohle je určitě moc dobrý, příležitostně vyzkouším, já o sladké moc nestojím a tohle je bezva. Dá se určitě vyzkoušet ještě víc variant.
        Věrka.

Comment

Věrko123 určitě , fantazii se meze nekladou
          Drahuš

Comment

Drahuš díky za vysvětlení,ale kdybych měla dlouhou vařečku,tak by to taky šlo okolo ní omotat a pak ji vyndat,že jo ?Při první příležitosti vyzkouším. Ale možná jdou dát samozřejmě i jiné náplně. Je to zase jiný a zajímavý tvar. Díky

Comment

Jaruško není zač.
              Drahuš

Comment

Drahuško tak jsem je dělala a dopadly dobře. Klukům moc chutnalo. Já to nějak nemohla zakroutit,protože mi to pořád z toho vypadávalo a tak jsem pletla jeden přes druhý jako u vánočky a pak jsem to nějak spatlala a ještě postrouhaným sýrem posypala i z vrchu a vajíčkem jsem to nemazala,ono je to těsto mastnější a tak to ani nebylo nutné. Mořná bude lepší dávat slaninu na délku a po délce i řezat,jinak to z toho vypadává,ale konečný efekt byl výborný. Zase něco jiného.Díky

Comment

Tak to vypadá moc dobře, už jsem to také někde četla a pak na to nedošlo.
                  Ale když vidím hotový výsledek určitě vyzkouším.
                  Alena J

Comment

Drahuško,tak to bude teď u nás příští týden premiéra,už vím od Jarušky,že je to výborné,dělala to už víckrát a vypadá to výborně,zkrátka super recept a díky.
                    Ahojky VŠEM
                    Věrka

Comment

Pracuji...
                    X