Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Placičky z rohlíků

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Placičky z rohlíků

10 rohlíků ne čerstvých
    500ml mléka
    6 vajec
    sůl,pepř,majoránka,česnek,kmín mletý
    1cibule nadrobno pokrájená
    uzenina nadrobno nakrájená,tvrdý sýr nastrouhaný,podle toho co je doma
    Rozšlehám vejce přidám mléko,cibuli a koření zamíchat,nakrájím rohlíky na kostky přidám do toho a nechám nabobtnat,nakonec přidám uzeninu,sýr.
    Smžím na pánvičce tak stupeň 3 pozvolna,musí se u toho stát,připaluje se to!Když mě zbydou rohlíky,tak to často dělávám.Je to rychlé,ale dýl se to smaží!Mám tak 20 placiček z tohoto množství.[attachment=0:26rbukay]zahrádka duben 09 024.jpg[/attachment:26rbukay][attachment=1:26rbukay]zahrádka duben 09 029.jpg[/attachment:26rbukay][attachment=2:26rbukay]zahrádka duben 09 026.jpg[/attachment:26rbukay]
    Attached Files
    LENKA

Re: Placičky z rohlíků

Tyhle placičky jsou dobrý i z chleba a když se hezky ještě nazdobí, tak to nemá chybu. Já tomu říkám, chlebový bramborák. :P
    Věrka.

Comment

Výborný NÁPAD
      MARUŠKA

Comment

Zdravím všechny, chtěla bych přispět receptem na rohlíkovou pizzu. Starší rohlíky asi tak deset se namočí do mléka, přidají se vajíčka , asi tak 5 ks, osolí, opepří, já dávám i trošku vegety, sušeného česneku, pažitku. Na pečící papír se tato vzniklá hmota rozetře a dá se do trouby předpéct. Když už je taková zlatavá, namaže se směsí kečupu , česneku a koření na pizzu, navrch se poklade vším možným, kdo co má rád. Jako na pizzu. Zasype sýrem a upeče se. Výborná večere a zužitkování starých rohlíků. Doporučuji. Hezký den. Maritnka

Comment

Martinko,také jsem ji zkoušela a je moc dobrá!
          LENKA

Comment

Také dělám placičky, ale z chleba. Když jsem to udělala poprvé, manžel nemohl uvěřit, že je to z chleba
            Gábina

Comment

Gábi a ty placičky z chleba se dělají jak?Lenka
              LENKA

Comment

Leni,
                dělám je podobně jako ty:

CHLEBOVÉ PLACIČKY

chlebová střídka
                mléko
                měkký salám (točeňák)
                cibule
                2 vejce
                sůl, pepř, majoránka

Chleba nakrájím na šiřší krajíce, okrájím z nich kůrky a namočím ho do mléka a rukama rozmačkám, tak aby z toho byla taková hustá kaše (ne moc řídká, nevím, kolik toho mléka tam přesně dávám ). Přidám nastrouhaný salám (já ho melu v sekáčku), cibuli, 2 vejce, sůl, majoránku, pepř (skoro jako na sekanou) a zahustím strouhankou, aby se z toho daly dělat placičky (já dělám velikost asi jako karbanátky). Ty obalím ještě ve strouhance a smažím. Jako příloha bramborová kaše a zeleninový salát a máte super oběd nebo večeři.
                Můžete si dát i jiný druh salámu nebo přidat lžičku hořčice.
                Gábina

Comment

Gábi,no to je bezva receptík,díky moc!To by mě teda nenapadlo,že i z chlebíčku jdou takové dobrůtky!
                  Lenka
                  LENKA

Comment

Gábi, dík za recept. Nedávno mi volala ségra z Lovosic a prý to zrovna dělala k večeři. Ale recept jsem z ní nedostala, tak ho mám aspoň od tebe. Každý týden mi zbývá chleba, suším ho pro kozičky, tak teď z něho můžu udělat nějakou dobrůtku.
                    Věruše
                    Věruše

Comment

Ahojky Věruš,
                      je to rychlý recept a až to budeš dělat podruhý, už ani nebudeš muset koukat do papíru . Máme to rádi s bramborovou kaší a s tatarskou omáčkou.
                      Gábina

Comment

Co z rohlíků,když se nesní?????

Ahoj,tak já taky trošku přispěji:
                        ROHLÍKOVÉ BRAMBORÁKY

10 rohlíků
                        4 dcl mléka
                        2 vejce
                        sůl,pepř,majoránka,kmín
                        cibule,česnek
                        4 nožičky diet.párků(nebo kabanos,prostě co je)

Rohlíky nakrájíme na kolečka,zalejeme mlékem ve kterém jsme rozšlehali vejce,koření.Přidáme nakrájenou cibuli,pomačkaný česnek,nadrobno nakrájenou uzeninu.Vše poňahňáme na kaši,ze které mokrýma rukama tvoříme karbanátky a bez obalování smažíme.Chutnají jako bramboráky,je to dobré,rychlé a levné a je toho moc!

ROHLÍKOVÁ PIZZA

Těsto:
                        5 rohlíků
                        2 dcl mléka
                        1 vejce
                        sůl,pepř

Rohlík nakrájíme na kolečka,zalejeme mlékem s rozšlehaným vejcem,solí a pepřem.Uňahňáme těsto a pečeme na pečícím papíru asi 10 minut na 190 stupňů,mezitím si nachystáme mazání-kečup,trošku oleje a co je libo-česnek,koření na pizzu,nebo na gril,prostě co máme.Upečené těsto potřeme mazáním,poklademe zeleninou,salámem,sýrem a dopečeme asi 5 minut,pak vypneme troubu-dojde.
                        Z 5 rohlíků je pizza(kruh)velká asi 25 cm.Pokud je vás doma víc,udělejte dvojitou dávku(z 10 rohlíků).

Děvčata tady nade mnou už sice měla podobné recepty,rohlík se dá sice pořídit za 0,90 nebo i méně Kč ,ale 6 vajíček při 3,-Kč za jedno je na nás moc(jsem na mateřské a děti mám tři-17,13 a 0,8)takže recepty jsou v té levnější variantě,ale důležité jsou,že jsou i tak mňámozní!
                        Mějte se hezky v tom Novém roce.Alča

Comment

To jsou zajímavé recepty,zase neco úpně jiného určitě vyzkouším. A Bílovec moc dobře znám, bydlela jsem tam od narození a nyní bydlím už 14 let v Ostravě. Takže zdravím Bílovec.

Comment

Ten bramborák mi připomíná nádivku,tak to by nemuselo být špatné.Holky,třeba se znáte,ne?

Comment

Leni, zrovna je smažím, jen bez salámu, ale přidala jsem tvaroh. Dám do kastrolu. Holky ahojky.
                              Jana H.

Comment

Pracuji...
                              X