Tento recept mi donesl můj 13-ti letý syn od spolužáka ze školy.Kamarád si kopíroval recept pro maminku(od své babičky)protože mu salát moc chutná.Sama jsem ještě nezkoušela,ale chystám se ...
Tak jestli chce někdo zkusit tady je recept:
POSTUP:
Celé kuře (střední) nebo králíka vaříme v nálevu:
NÁLEV:
1/2 octa
2 a 3/4l vody
30 kuliček pepře
15 kuliček nového koření
15 ks bobkového listu
Uvařené kuře necháme nejméně 5hod. (nebo do druhého dne) luhovat v nálevu v kterém se vařilo.Pak maso(bez kůže)nakrájíme na kousky.
PŘIDÁME: velkou moravanku
3/4 sklenici nakrájených okurků
1 malou plechovku hrášku
2 x velkou majonéza(375ml)
4velké cibule
3lžíce obyč.hořčice
2lžičky cukru
pepř a sůl podle chuti,zamíchat a dát do lednice odležet.Možná by stačilo připravit z poloviční dávky.. :P .Od Radka
Tak jsem dnes 14.3. zkoušela salát.Pro začátek jen z menšího množství a to dvou kuř.čtvrtek.Do hrnce jsem dala 2 čtvrtě+100ml octa+3/4l vody+sůl.Vařila do měkka.Nechala vychladnout v nálevu-déle jsem nevydržela čekat.Všimla jsem si že v receptu není psaná sůl při vaření(osolila jsem)Hrášek jsem přidala raději mražený(povařený)-víc mě chutná.Dala jsem na tohle množství masa 1 malou moravanku,pokrájet.Dále ještě aspoň2-3 okurky,1větší cibuli,vrchovatější lžičku hořčice,lžičku cukru a majonézu-asi 3/4malé skleničky-to je asi 200ml,celá měla 250ml(může být jogurtová majonéza).Zředila jsem troškou nálevu z moravanky na optimální konzistenci.Pak už jen sůl pepř podle chuti.Je moc dobrý,chutná jako rybí,ale není tak kyselý.
Tak jestli chce někdo zkusit tady je recept:
POSTUP:
Celé kuře (střední) nebo králíka vaříme v nálevu:
NÁLEV:
1/2 octa
2 a 3/4l vody
30 kuliček pepře
15 kuliček nového koření
15 ks bobkového listu
Uvařené kuře necháme nejméně 5hod. (nebo do druhého dne) luhovat v nálevu v kterém se vařilo.Pak maso(bez kůže)nakrájíme na kousky.
PŘIDÁME: velkou moravanku
3/4 sklenici nakrájených okurků
1 malou plechovku hrášku
2 x velkou majonéza(375ml)
4velké cibule
3lžíce obyč.hořčice
2lžičky cukru
pepř a sůl podle chuti,zamíchat a dát do lednice odležet.Možná by stačilo připravit z poloviční dávky.. :P .Od Radka
Tak jsem dnes 14.3. zkoušela salát.Pro začátek jen z menšího množství a to dvou kuř.čtvrtek.Do hrnce jsem dala 2 čtvrtě+100ml octa+3/4l vody+sůl.Vařila do měkka.Nechala vychladnout v nálevu-déle jsem nevydržela čekat.Všimla jsem si že v receptu není psaná sůl při vaření(osolila jsem)Hrášek jsem přidala raději mražený(povařený)-víc mě chutná.Dala jsem na tohle množství masa 1 malou moravanku,pokrájet.Dále ještě aspoň2-3 okurky,1větší cibuli,vrchovatější lžičku hořčice,lžičku cukru a majonézu-asi 3/4malé skleničky-to je asi 200ml,celá měla 250ml(může být jogurtová majonéza).Zředila jsem troškou nálevu z moravanky na optimální konzistenci.Pak už jen sůl pepř podle chuti.Je moc dobrý,chutná jako rybí,ale není tak kyselý.
Comment