Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Vlašský salát

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Vlašský salát

    Renda si přála recept na vlašský salát , tak tady je recept, jak ho dělám já:
    Napíšu pouze ingredience, protože množství si určí každý sám. Záleží na tom pro kolik lidí se tento salát dělá.
    A poměr jednotlivých ingrediencí závisí také na každém, protože někdo nemusí moc hrášku nebo třeba okurek.

    Salám zvaný Gothaj nebo i Junior nakrájím na tenké nudličky /dá se i nastrouhat na hrubém struhadle/.
    Kyselé okurky, brambor uvařený v šupce nastrouhám. Vysypu plechovičku hrášku. Osolím , opepřím, přidám plnotučnou hořčici a vše spojím majonézou a asi dvěma lžicemi nálevu z okurek. Někdo přidává i nastrouhaná vejce. Cibuli nedávám ta do vlašáku nepatří. Dobrou chuť!!!

  • #2
    Re: Vlašský salát

    Vlašský salát, jak ho dělali ve výrobně v Liberci, před 20 lety.
    Množství také psát nebudu. Vařené brambory, salám,většinou v té době Gothaj, ale může být jakýkoliv měkký,nakládaná kořenová zelenina, cibule tady jí dávali, hrášek, hořčice plnotučná, majonéza, kyselé okurky, vorčestr, sůl, pepř, ocet a trošku cukru. Ten hrášek se vždycky nedával, jen jak byl na skladě.
    Věrka.

    Comment


    • #3
      Re: Vlašský salát

      Výborný vlašák u nás dělali před 40 lety. Stál 10 dkg 3,40Kč. To si pamatuju, ale co bylo včera to ne. Oni tam dávali nějaké uzené maso nakrájené na slaboučké nudličky, okurky, hrášek a vím, že tam cibule byla, ale jen trochu. No a majonéza. Byl to nejdražší salát, který prodávali. :P Ale byl fakt výborný, s tím dnešním se nedá srovnat. J.H.
      Jana H.

      Comment


      • #4
        Re: Vlašský salát

        O té cibuli, že se nádává do vlašáku vím jistě, protože cibuli syrovou nejím a tak vyhledávám pouze vlašák. Cibule se dává do pařížského salátu nebo pochoutkového. Jsou podobný, ale s cibulí.

        Comment


        • #5
          Re: Vlašský salát

          Jak to, že nejíš syrovou cibuli? Víš, že jezdravá. Děvče já jsem na ní vyrostla. :P J.H. Já vím, někomu nedělá syrová dobře.
          Jana H.

          Comment


          • #6
            Re: Vlašský salát

            Ahoj vsechny devcata,ktera jste napsaly recept na vlasky salat.Moooooooooooooooooc vam dekuji a v sobotu se o jeho vytvor pokusim a snad se povede a bude chutnat.Jen premyslim,zda tam mam dat tu cibuli.Cibule mi nevadi,ale stale premyslim.Udelam to asi na dve pulky.Trosku s cibuli a trosku bez a uvidim,jak to bude chutnat.Takova cerstve upecena housticka by take k tomu byla dobra.Jeste,ze zitra jedu na nakup pro suroviny tykajici se ctvrtecni vecere - bude krocan s bramborovou kasi,bramborovy salat(ne vsichni znamy jedi bramborovou kasi,tak proto budou obe dve prilohy) a budu delat jeste nadivku a brusinkovou omacku.Na vlassky salat to vsak nema.Ten mi dela nyni nejvetsi chute.Skoda,ze je tak pozde a ja jsem lina si ho udelat nyni treba na zitrejsi svacinku.Kucharinky jeste jednou moc dekuji.Dam vedet,jak se povedl.Mejte se.Renda
            Renda

            Comment


            • #7
              Re: Vlašský salát

              Děvčata,když tak cibuli už nakrájenou,zalijte trochou vařící vody a nechte chvíli odstát a ona pak ztratí tu palčivost,já jí taky nemusím,tedy už i před žlučníkem.Pak, už je v salátu dobrá!!!Pá a dobrou chuť! :P
              Hančí

              Comment


              • #8
                Re: Vlašský salát

                Já bych teda nad cibulí nepřemýšlela. Když jí někdo má moc rád, tak by si jí tam měl dát. To je jako s česnekem . Já ho dávám i tam ,kde v receptu vůbec není, protože nám moc chutná.

                Comment


                • #9
                  Re: Vlašský salát

                  Ano, já to s cibulí tak dělám vždycky, dokonce občas i do pomazánek a zdá se mě takhle lahodnější a necítím jí pak půl dne, jako syrovou. Věrka. :P
                  Věrka.

                  Comment


                  • #10
                    Re: Vlašský salát

                    Ahoj holky.
                    Uz od dvanacti hodin odjizdim na nakup a stale jsem zde a brouzdam po receptech a ctu vase prispevky.Jedu na velky nakup,tak snad nezapomenu si nakoupit na vlasky salat a v sobotu ho udelam.Cesnek moc nemusim-v omackach nebo tepelne zpracovany mi nevadi,ale ........ Cibulku do pulky salatu dam a do druhe ne a uvidim,jaky bude lepsi.
                    Mejte se moc krasne!
                    Renda

                    Comment

                    Pracuji...
                    X