Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Syrovy dort

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Syrovy dort

    na spodek budeme potrebovat asi dvacet susenek, ktere rozmixujeme v mixeru pridame 50g rozpusteneho masla a 1 lzici skorice a v tom mixeru to promichame.
    Vysypeme de te nejvetsi dortove formy asi 18cm prumer a rukou uplacame po dne. Dame do prumerne horke trouby a peceme asi 12 az 15 minut. Vyndame a nechame vychladnout.
    10dkg horke cokolady si rozpustime ve vodni lazni spolu s jednou lzici instantni kavy, nechame vychladnout.
    Udelame se napln, 80dkg smetanoveho syra pokojove teploty, 18dkg cukru krystalu (jemneho), 30g kukuricne moucky, vanilkovy a mandlovy extrakt (mandlovy nemusi byt a muzeme pouzit vanilkovy cukr) a 1/2 lzicky soli, rozmichame do hladka bud v robotu, anebo slehacem na prostredni rychlost hezky do hladka. Snizime rychlost a pridame 3 vejce, jedno po druhem hezky promichame. Pridame 3 lzice zakysane smetany a rozpustenou zchladlou cokoladu. Vse dobre promichame a nalijeme na upeceny vychladly spodek. Peceme ve stredne vyhrate troube 1 hodinu. Po upeceni otevreme dokoran troubu a nechame v ni dort sedet 1 1/2 hodiny. Pote dort vyndame a nechame vystydnout na pokojovou teplotu. Nozem namocenym v horke vode uvolnime okraje dortu a dort vyjmeme, ale ponechame na dne formy. Udelame si cokoladovou polevu a to asi 5dkg cokolady opet rozehrejeme s 1/8 hrnku slehacky ve vodni lazni, nechame vychladnout a lzici polevame dort. Pak dame dort vychladit do lednicky. Mne dort navrchu popraskal, ale na chuti tomu neubralo, vubec to nevadi.
    Attached Files
Pracuji...
X