Rýžový salát
20dkg rýže –uvařit, nechat vychladnout
2 kyselé okurky – nakrájet na drobné kostičky
2 naťové cibulky – na tenká kolečka, nebo menší cibule –nadrobno nakrájet
½ červené a žluté papriky – nakrájet na drobné kostičky
sůl ,pepř, pažitka
Vše spojíme majolkou, můžeme odlehčit zákyskou, nebo bílým jogurtem.
Necháme odležet aspoň dvě hodiny, nejlepší je druhý den.
Podle chuti přidáme nasekanou šunku, nebo jinou uzeninu. Vynikající s tuňákem ve vlastní šťávě, ne drceným.
Na fotce je se šunkou, papriky jen červené, přidala jsem trochu láku z okurek.
20dkg rýže –uvařit, nechat vychladnout
2 kyselé okurky – nakrájet na drobné kostičky
2 naťové cibulky – na tenká kolečka, nebo menší cibule –nadrobno nakrájet
½ červené a žluté papriky – nakrájet na drobné kostičky
sůl ,pepř, pažitka
Vše spojíme majolkou, můžeme odlehčit zákyskou, nebo bílým jogurtem.
Necháme odležet aspoň dvě hodiny, nejlepší je druhý den.
Podle chuti přidáme nasekanou šunku, nebo jinou uzeninu. Vynikající s tuňákem ve vlastní šťávě, ne drceným.
Na fotce je se šunkou, papriky jen červené, přidala jsem trochu láku z okurek.