Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Utopenci

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Utopenci

    20 špekáčků, 1 kg cibule, plnotučná hořčice, asi 4 sterilované okurky,malá sklenička feferonek, na nálev půl litru vody, půl litru octa, 10 kuliček nového koření, pepře, 5 lžiček hořčičného semínka, 5 bobkových listů, 2 lžíce cukru, půl lžičky soli.
    Nálev svaříme s kořením, cukrem a solí a necháme vychladnout. Špekáčky oloupeme a do každého uděláme 3 podélné zářezy, ale nedořízneme až do konce. Zářezy posypeme mletým pepřem, potřeme plnotučnou hořčicí, do prostředního zářezu dáme feferonku, pokud máme čerstvé feferonky, tak pár malých kousků čerstvé feferony, do dalšího zářezu dáme proužek okurky a do druhého proužek cibule. Na dno nádoby (třeba 3l sklenice) dáme na kolečka nakrájenou cibuli, na to utopence, pak zase cibuli, utopence, cibuli - až je nádoba plná. Zalijeme prochladlým nálevem, aby byly buřty potopené a uzavřeme víčkem nebo folií. Pokud bude málo nálevu, tak ještě svařit stejným poměrem vodu a ocet - půl na půl. Buřty musí být potopené. Dáme do chladna a pokud možno vydržíme 4-7 dní, než začneme konzumovat.

  • #2
    Re: Utopenci

    Liduš, můj syn je dělal takto: uvařil z deka podle návodu lák , přidal bobkový list, a nechal vychadnout. Do hořčice zamíchal chilli , abylo to.On je ještě propíchával vidličkou, aby nasákly lák a pak je podélně rozříznul a plnil. Nedával okurky ani feferonky.Jinak úplně stejně, jako ty.Mě moc nechutnají , když někdo dává zelí, to nemusím, ale hodně prokládané cibulí to je ono.Zdravím, Jana H.
    Jana H.

    Comment


    • #3
      Re: Utopenci

      Liduško, nálev dělám stejně a většinou dávám jen cibuli. Ale když mám doma moc steril.okurek a čerstvé červené papriky, tak je nacpu do špekáčků a taky jeto paráda!
      Dagmar

      Comment


      • #4
        Re: Utopenci

        Já je dělám stejně ale bez okurek a bez feferonek a je to taky dobrý.
        Ozvi se Fialka 97 a pa pa pa pa pa pa pa a pa pa

        Comment

        Pracuji...
        X