20 špekáčků, 1 kg cibule, plnotučná hořčice, asi 4 sterilované okurky,malá sklenička feferonek, na nálev půl litru vody, půl litru octa, 10 kuliček nového koření, pepře, 5 lžiček hořčičného semínka, 5 bobkových listů, 2 lžíce cukru, půl lžičky soli.
Nálev svaříme s kořením, cukrem a solí a necháme vychladnout. Špekáčky oloupeme a do každého uděláme 3 podélné zářezy, ale nedořízneme až do konce. Zářezy posypeme mletým pepřem, potřeme plnotučnou hořčicí, do prostředního zářezu dáme feferonku, pokud máme čerstvé feferonky, tak pár malých kousků čerstvé feferony, do dalšího zářezu dáme proužek okurky a do druhého proužek cibule. Na dno nádoby (třeba 3l sklenice) dáme na kolečka nakrájenou cibuli, na to utopence, pak zase cibuli, utopence, cibuli - až je nádoba plná. Zalijeme prochladlým nálevem, aby byly buřty potopené a uzavřeme víčkem nebo folií. Pokud bude málo nálevu, tak ještě svařit stejným poměrem vodu a ocet - půl na půl. Buřty musí být potopené. Dáme do chladna a pokud možno vydržíme 4-7 dní, než začneme konzumovat.
Nálev svaříme s kořením, cukrem a solí a necháme vychladnout. Špekáčky oloupeme a do každého uděláme 3 podélné zářezy, ale nedořízneme až do konce. Zářezy posypeme mletým pepřem, potřeme plnotučnou hořčicí, do prostředního zářezu dáme feferonku, pokud máme čerstvé feferonky, tak pár malých kousků čerstvé feferony, do dalšího zářezu dáme proužek okurky a do druhého proužek cibule. Na dno nádoby (třeba 3l sklenice) dáme na kolečka nakrájenou cibuli, na to utopence, pak zase cibuli, utopence, cibuli - až je nádoba plná. Zalijeme prochladlým nálevem, aby byly buřty potopené a uzavřeme víčkem nebo folií. Pokud bude málo nálevu, tak ještě svařit stejným poměrem vodu a ocet - půl na půl. Buřty musí být potopené. Dáme do chladna a pokud možno vydržíme 4-7 dní, než začneme konzumovat.
Comment