Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Babiččiny KOBLIHY...

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Babiččiny KOBLIHY...

    Babiččiny KOBLIHY

    ...vyzkoušený recept)

    Suroviny na cca 30 koblih:

    *4lžíce moučkového cukru
    *kostka droždí 42g
    *300 ml mléka
    *100g másla
    *6žloutků
    *3lžíce rumu
    *200g hladké mouky
    *400g polohrubé mouky
    *1lžíce solamylu
    *špetka soli
    *špetka prdopeč.
    *nastrouhaná kůra z 1 citrónu

    *Marmeláda na náplň *olej na smažení

    1.Lžíci cukru s droždím promíchejte na kašičku.Přimíchejte 2lžíce vlahého mléka a lžíci mouky.Nechte na teplém místě vzejít kvásek.Máslo utřete se zbylým cukrem na hladkou pěnu a postupně do ní zašlehávejte žloutky a rum.Do mísy prosejte obě mouky,přidejte sůl a nastrouh.citrón.kůru.Přidejte kvásek a vlažné mléko a vařečkou vypracujte vláčné těsto.
    2.Směs nejprve promíchejte a poté nadzdvihávejte těsto vařečkou jedním směrem proti stěně mísy,dokud se dokonale nespojí a nepřestane se lepit na stěny.Mísu s těstem přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě alespoň hodinu kynout,mělo by zdvojnásobit svůj objem.

    3.Těsto vyklopte na lehce pomoučenou plochu a rozdělte na 3části.Z každé postupně vyválejte placku o síle 1cm.Skleničkou nebo hrnkem o průměru asi 8cm vykrájejte z těsta kolečka,těsně vedle sebe.

    4.Na polovinu koleček naklaďte lžičkou marmeládu a přiklopte prázdným kolečkem.Okraje k sobě dobře přitiskněte,trošku zploštěte a znovu sklenkou namočenou v mouce vykrojte.Nechte je ještě chvíli na vále kynout.

    5.V kastrole nebo vyšší pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje,koblihy by v něm měly při smažení plavat.Koblihy smažte do zlatova po obou stranách.Vyndávejte je ven děrovanou naběračkou a pokládejte je na obrousky nebo utěrky,které odsají přebytečný tuk.Hotové koblihy poprašte moučkovým cukrem.




    Radka

  • #2
    Babiččiny koblihy
    Attached Files
    Radka

    Comment

    Pracuji...
    X