Ingredience:
1/2 litru polohrubé mouky, 1/2 lžičky (kávové) kypřícího prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, 1 vejce, 1 polévková lžíce moučkového cukru, kousek másla (ukrojím asi 1cm), mléko studené dle potřeby, aby vzniklo vláčné těsto.
Postup:
Vše zpracujeme a balíme ovocné knedlíky. Ovoce může být jakékoliv (dle sezóny), může být i mražené, nebo kompotované.
Knedlíky si můžete nadělat i den dopředu a vařit až následující den, nerozmáčí se. (já dělám ze dvou dávek - cca 50ks). Máme rádi hodně ovoce a málo těsta na něm. Kdo má rád více těsta a méně ovoce, bude jich mít tím pádem méně.
Dobrou chuť!!! Markéta (Ketka1957)
1/2 litru polohrubé mouky, 1/2 lžičky (kávové) kypřícího prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, 1 vejce, 1 polévková lžíce moučkového cukru, kousek másla (ukrojím asi 1cm), mléko studené dle potřeby, aby vzniklo vláčné těsto.
Postup:
Vše zpracujeme a balíme ovocné knedlíky. Ovoce může být jakékoliv (dle sezóny), může být i mražené, nebo kompotované.
Knedlíky si můžete nadělat i den dopředu a vařit až následující den, nerozmáčí se. (já dělám ze dvou dávek - cca 50ks). Máme rádi hodně ovoce a málo těsta na něm. Kdo má rád více těsta a méně ovoce, bude jich mít tím pádem méně.
Dobrou chuť!!! Markéta (Ketka1957)
Comment