Oznámení

Collapse
No announcement yet.

ŽLOUTKOVÝ KRÉM do VĚNEČKŮ A VĚTRNÍKŮ

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • ŽLOUTKOVÝ KRÉM do VĚNEČKŮ A VĚTRNÍKŮ

    Na žloutkový krém si připravte: 80 g cukru krupice, 4 žloutky, 25 g hladké mouky, 330 ml mléka, 1 vanilkový lusk, 150 ml šlehačky, čerstvé jahody, moučkový cukr na posypání.
    ŽLOUTKY utřeme s cukrem do pěny -šlehačem
    Rozprášíme na ně mouku,mléko přivedeme k varu,přidáme zrníčka z vanilk.lusku..
    Vřelé nalejeme ke žloutkové směsí pořádně rozšleháme a na teplé plotýnce směs uvaříme do tuha necháme probublat.
    Krém pěkně zhoustne.
    Necháme ho vystydnout.Ušleháme šlehačku a opatrně vmícháme do žloutkového krému.
    Krém nastříkáme na věnečky či větrníky pokryjeme kousky jahod,přiklopíme vršek a pocukrujeme.
    DOPURUČUJI vyšlehat šlehačku z prášku od Dr,Oetkera- pěkně drží ,nespadne.
    Zdroj Blesk pro ženy.
    MARUŠKA
Pracuji...
X