Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Piškot na velký plech

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Piškot na velký plech

    4celá vejce
    1dl oleje
    1dl vody
    20dkg cukru
    20dkg polohr.mouky
    1/2prášku do pečiva
    vanilka
    Je to takový piškot na fofr řez.Je to ryclé,jak je vychlazen potřít pudink.krémem,dát čerstvé jahody-nakrájené a zalít červenou želatinou,nebo ananas.kompot,broskve zalít žlutou.kivi zelenou želatinou.Dát ztuhnout do lednice.[attachment=1:1hbrd595]tvrtek 006.jpg[/attachment:1hbrd595][attachment=0:1hbrd595]narozky 026.jpg[/attachment:1hbrd595]
    Attached Files
    LENKA

  • #2
    Holky posílám ještě fotečky s piškotem s jahodama a nebo banánem-ozdoba!
    Attached Files
    LENKA

    Comment


    • #3
      Leni, máš to opět nádherné, ta tvoje trpělivost...To já se dnes "zmohla" na Zebrovku, která vypadá jak "terčovka"...A kdo chce, postříká si to šlehačkou ve spreji...
      Pa.
      anina s.

      Comment


      • #4
        Leni, taky dělávám takový rychlý zákusek, ale já vyšlehám sníh ze 4 bílků, přidám 16 dkg krup. cukru a žloutky a ještě chvílí šlehám a nakonec zlehka zamíchám 14 dkg polohr. mouky a je hotovo. Upečené potřu marmeládou, pokladu ovocem a zaleju ovocným pudinkem, uvařeným ze šťávy z ovoce, a je to. Takové zákusky mám ráda, jelikož jsou hodně osvěžující a ty to máš vždycky krásně nazdobené.

        Comment


        • #5
          Tenhle"dortík"jak u nás kluci říkají-dělám hodně často i k narozeninám-mají ho oba moc rádi a já taky....
          LENKA

          Comment


          • #6
            Leničko,podobnou dělám olejovou bábovku,ale dělám sníh.

            Petrulinko tak skoro přesně tento piškot dělám jako ty. Na jedno vejce 4 dkg cukru a 3 dkg polohrubé mouky.Je lehoučký.

            Comment


            • #7
              Jaruš, přesně, je lehoučký a dělám z tohoto těsta i rolády.

              Comment


              • #8
                Já ty vajca pořádně vyšlehám do pěny a pak pomalu peču a je to vždycky pěkně nadýchané-moc zdravím!!!
                LENKA

                Comment


                • #9
                  zaleju ovocným pudinkem, uvařeným ze šťávy z ovoce, a je to.

                  Petrulinko, prosím tě, té šťávy dáváš kolik, jako bys dávala mléko? Dík moc za odpověď.
                  anina s.

                  Comment


                  • #10





                    Právě jsem dopekla, na asi 180 st. asi 15-20 minut. Vejce mi Zelmer metličkama našlehal do pěny, teď chladne, broskve jsou okapané a ze šťávy jsem uvařila banánový pudink (zbytky, čokoládový se mi k tomu dnes nehodí, ale třeba příště... ) tak čekám, až taky vychladne.
                    To jsem zvědavááá.
                    Last edited by janina s.; 03.09.2011, 23:14.
                    anina s.

                    Comment


                    • #11
                      Je to skvělé, osvěžující a poklepala jsem se po rameni (klidně mě dnes kopněte ).
                      Kluk nesl nahoru sobě a 2 kámošům, on si posypal Grankem.
                      anina s.

                      Comment

                      Pracuji...
                      X