Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Piškot na velký plech

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Piškot na velký plech

4celá vejce
    1dl oleje
    1dl vody
    20dkg cukru
    20dkg polohr.mouky
    1/2prášku do pečiva
    vanilka
    Je to takový piškot na fofr řez.Je to ryclé,jak je vychlazen potřít pudink.krémem,dát čerstvé jahody-nakrájené a zalít červenou želatinou,nebo ananas.kompot,broskve zalít žlutou.kivi zelenou želatinou.Dát ztuhnout do lednice.[attachment=1:1hbrd595]tvrtek 006.jpg[/attachment:1hbrd595][attachment=0:1hbrd595]narozky 026.jpg[/attachment:1hbrd595]
    Attached Files
    LENKA

Holky posílám ještě fotečky s piškotem s jahodama a nebo banánem-ozdoba!
    Attached Files
    LENKA

Comment

Leni, máš to opět nádherné, ta tvoje trpělivost...To já se dnes "zmohla" na Zebrovku, která vypadá jak "terčovka"...A kdo chce, postříká si to šlehačkou ve spreji...
      Pa.
      anina s.

Comment

Leni, taky dělávám takový rychlý zákusek, ale já vyšlehám sníh ze 4 bílků, přidám 16 dkg krup. cukru a žloutky a ještě chvílí šlehám a nakonec zlehka zamíchám 14 dkg polohr. mouky a je hotovo. Upečené potřu marmeládou, pokladu ovocem a zaleju ovocným pudinkem, uvařeným ze šťávy z ovoce, a je to. Takové zákusky mám ráda, jelikož jsou hodně osvěžující a ty to máš vždycky krásně nazdobené.

Comment

Tenhle"dortík"jak u nás kluci říkají-dělám hodně často i k narozeninám-mají ho oba moc rádi a já taky....
          LENKA

Comment

Leničko,podobnou dělám olejovou bábovku,ale dělám sníh.

Petrulinko tak skoro přesně tento piškot dělám jako ty. Na jedno vejce 4 dkg cukru a 3 dkg polohrubé mouky.Je lehoučký.

Comment

Jaruš, přesně, je lehoučký a dělám z tohoto těsta i rolády.

Comment

Já ty vajca pořádně vyšlehám do pěny a pak pomalu peču a je to vždycky pěkně nadýchané-moc zdravím!!!
                LENKA

Comment

zaleju ovocným pudinkem, uvařeným ze šťávy z ovoce, a je to.

Petrulinko, prosím tě, té šťávy dáváš kolik, jako bys dávala mléko? Dík moc za odpověď.
                  anina s.

Comment

Právě jsem dopekla, na asi 180 st. asi 15-20 minut. Vejce mi Zelmer metličkama našlehal do pěny, teď chladne, broskve jsou okapané a ze šťávy jsem uvařila banánový pudink (zbytky, čokoládový se mi k tomu dnes nehodí, ale třeba příště... ) tak čekám, až taky vychladne.
                    To jsem zvědavááá.
                    Last edited by janina s.; 03.09.2011, 23:14.
                    anina s.

Comment

Je to skvělé, osvěžující a poklepala jsem se po rameni (klidně mě dnes kopněte ).
                      Kluk nesl nahoru sobě a 2 kámošům, on si posypal Grankem.
                      anina s.

Comment

Pracuji...
                      X