Oznámení

Collapse
No announcement yet.

"ČÁROVANÉ" od babičky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • "ČÁROVANÉ" od babičky

    200g másla umíchat do hladka, přidat 200g moučkového cukru, 4 žloutky (jeden po druhém). Vše umíchat do pěny, nakonec přidat 300g polohrubé mouky, trochu kakaa a lehce vpravit sníh ze 4 bílků.
    Rozetřít do předem vymazaného a moukou vysypaného hlubokého plechu (nebo na pečící papír) a v předehřáté troubě upéct. Upečené ihned poléváme citronovou polevou (musí jí být hodně - na celý plech) a ještě TEPLÉ vykrajovat půlměsíčky. Aby nebyl žádný odpad, vezmu kulaté vykrajovátko, vykrojím kolečko, odeberu a pak tím stejným vykrajovátkem se krásně vykrájí ony půlměsíčky. Každý půlměsíček, již vychladlý, ozdobit cik-cak (čili čárovat - od toho název) čokoládovou polevou. Nechat zaschnout a uložit.
    Vypadá to pracně, ale opak je pravdou. Moje babička ještě každý půlměsíček marmeládou slepovala na upečené linecké libovolné tvary.

  • #2
    Re: "ČÁROVANÉ" od babičky

    To vypadá zajímavě, teď jsme nějak přeslazený, protože jsem to cukroví do nich hrnula kvůli videu, ale už ho mám schované ve sklepě a tak bych to mohla příští týden zkusit. Uvidíme a díky za recept.
    Ivana M

    Comment


    • #3
      Re: "ČÁROVANÉ" od babičky

      My jsme dělali doma něco podobného. Těsto bylo trošku jinak a kakaový a polévali jsme to rumovou polevou a pak jsme to vykrajovali tak jak píše,, hejenka,,bylo to rychlý a docela dobrý. Hledala jsem recept, ale nemůžu ho najít, nevim kam jsem ho založila.
      Věrka.

      Comment

      Pracuji...
      X