Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Větrníky na plech- skvělé

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Větrníky na plech- skvělé

Potřebujete: 750 ml vody, 23 dkg ceresoftu nebo másla,23 dkg hladké mouky, špetku soli, 8-9 vajíček -podle velikosti
    Postup:
    Vodu rozehřejeme spolu s tukem a špetkou soli, pak přidáme najednou hladkou mouku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni tak dlouho až se těsto nelepí ani na vařečku ani na hrnec / trvá to asi 4 minuty/. Do schladlé hmoty zašleháváme po jednom vajíčka- každé řádně vymícháme a až pak přidáme další.Můžeme i ručním hnětačem.
    Vymažeme dva plechy tukem a naneseme na ně těsto . Bude ho poměrně tenká vrstva,což je dobře. Dáme péct do předehřáté trouby na 200°C. Prvních 15 min troubu vůbec neotvíráme. Nejlépe se peče v horkovzdušné troubě, kde je přívod vzduchu stejnoměrný.Vytvoří se velké vlny a to je správné
    Pečeme zhruba tak 30-40 minut. Nebojte se,hned tak se nespálí. Je však třeba,aby povrch byl na dotek takový křupavější, protože jak chladne, tak trochu změkne. Nebojte se, že to bude křupavé, až se zakousnete!!
    A teď náplň: Já jsem uvařila 1 karamelový pudink ve 350 ml mléka a nechala vychladnout. Potom jsem vyšlehala 1 máslo se 2 lžícemi moučkového cukru , do toho postupně zašlehala uvařené zkaramelizované Salko a nakonec po částech studený pudink. /Kdo ale nemá rád Salko může dát do másla jen pudink ze dvou prášků a 700 ml mléka./
    Na první upečený plát naneseme karamelovou náplň a na to dáme ušlehanou jednu šlehačku - já dávám práškovou Oetker, protože ta dlouho vydrží a nespadne. Teď mají balení,kde je 20 % navíc a to je úplně nejlepší
    Jo a nebojte se-krájet to jde krásně
    Přiklopíme druhým plátem a povrch poprášíme moučkovým cukrem.Je to úžasná dobrota
    Jestli znáte zákusek Povidloň, tak to je ten samý recept, jen se na první plát dají švestková povidla a potom šlehačka a druhý plát. A nebo si to udělejte oboje-vždy z půlky [attachment=0:28spdoij]větrník na plech.JPG[/attachment:28spdoij]
    Attached Files
    Daniela

Re: Větrníky na plech- skvělé

Teď jsem o tobě mluvila s neteří,že jsi na nás asi s tímto receptem zapoměla.Jdu k počítači a ono to tu je,tak jsem jí hned volala,že už to je zveřejněné.Hned o víkendu to vyzkouším.Díky

Comment

No, to je určitě moc dobrý, to bych mohla vyzkoušet na velikonoce. :P
      Věrka.

Comment

Holky mám pro vás dvě zprávy- obě dobrý: je to výborný a je toho hodně Jsem zvědavá , jak to bude chutnat u vás
        Daniela

Comment

Pracuji...
        X