Potřebujete: 750 ml vody, 23 dkg ceresoftu nebo másla,23 dkg hladké mouky, špetku soli, 8-9 vajíček -podle velikosti
Postup:
Vodu rozehřejeme spolu s tukem a špetkou soli, pak přidáme najednou hladkou mouku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni tak dlouho až se těsto nelepí ani na vařečku ani na hrnec / trvá to asi 4 minuty/. Do schladlé hmoty zašleháváme po jednom vajíčka- každé řádně vymícháme a až pak přidáme další.Můžeme i ručním hnětačem.
Vymažeme dva plechy tukem a naneseme na ně těsto . Bude ho poměrně tenká vrstva,což je dobře. Dáme péct do předehřáté trouby na 200°C. Prvních 15 min troubu vůbec neotvíráme. Nejlépe se peče v horkovzdušné troubě, kde je přívod vzduchu stejnoměrný.Vytvoří se velké vlny a to je správné
Pečeme zhruba tak 30-40 minut. Nebojte se,hned tak se nespálí. Je však třeba,aby povrch byl na dotek takový křupavější, protože jak chladne, tak trochu změkne. Nebojte se, že to bude křupavé, až se zakousnete!!
A teď náplň: Já jsem uvařila 1 karamelový pudink ve 350 ml mléka a nechala vychladnout. Potom jsem vyšlehala 1 máslo se 2 lžícemi moučkového cukru , do toho postupně zašlehala uvařené zkaramelizované Salko a nakonec po částech studený pudink. /Kdo ale nemá rád Salko může dát do másla jen pudink ze dvou prášků a 700 ml mléka./
Na první upečený plát naneseme karamelovou náplň a na to dáme ušlehanou jednu šlehačku - já dávám práškovou Oetker, protože ta dlouho vydrží a nespadne. Teď mají balení,kde je 20 % navíc a to je úplně nejlepší
Jo a nebojte se-krájet to jde krásně
Přiklopíme druhým plátem a povrch poprášíme moučkovým cukrem.Je to úžasná dobrota
Jestli znáte zákusek Povidloň, tak to je ten samý recept, jen se na první plát dají švestková povidla a potom šlehačka a druhý plát. A nebo si to udělejte oboje-vždy z půlky [attachment=0:28spdoij]větrník na plech.JPG[/attachment:28spdoij]
Postup:
Vodu rozehřejeme spolu s tukem a špetkou soli, pak přidáme najednou hladkou mouku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni tak dlouho až se těsto nelepí ani na vařečku ani na hrnec / trvá to asi 4 minuty/. Do schladlé hmoty zašleháváme po jednom vajíčka- každé řádně vymícháme a až pak přidáme další.Můžeme i ručním hnětačem.
Vymažeme dva plechy tukem a naneseme na ně těsto . Bude ho poměrně tenká vrstva,což je dobře. Dáme péct do předehřáté trouby na 200°C. Prvních 15 min troubu vůbec neotvíráme. Nejlépe se peče v horkovzdušné troubě, kde je přívod vzduchu stejnoměrný.Vytvoří se velké vlny a to je správné
Pečeme zhruba tak 30-40 minut. Nebojte se,hned tak se nespálí. Je však třeba,aby povrch byl na dotek takový křupavější, protože jak chladne, tak trochu změkne. Nebojte se, že to bude křupavé, až se zakousnete!!
A teď náplň: Já jsem uvařila 1 karamelový pudink ve 350 ml mléka a nechala vychladnout. Potom jsem vyšlehala 1 máslo se 2 lžícemi moučkového cukru , do toho postupně zašlehala uvařené zkaramelizované Salko a nakonec po částech studený pudink. /Kdo ale nemá rád Salko může dát do másla jen pudink ze dvou prášků a 700 ml mléka./
Na první upečený plát naneseme karamelovou náplň a na to dáme ušlehanou jednu šlehačku - já dávám práškovou Oetker, protože ta dlouho vydrží a nespadne. Teď mají balení,kde je 20 % navíc a to je úplně nejlepší
Jo a nebojte se-krájet to jde krásně
Přiklopíme druhým plátem a povrch poprášíme moučkovým cukrem.Je to úžasná dobrota
Jestli znáte zákusek Povidloň, tak to je ten samý recept, jen se na první plát dají švestková povidla a potom šlehačka a druhý plát. A nebo si to udělejte oboje-vždy z půlky [attachment=0:28spdoij]větrník na plech.JPG[/attachment:28spdoij]
Comment