Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Tvarohový táč

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Tvarohový táč

1kg tvarohu
    2celá vejce
    6dkg másla
    10lžíc krupice
    8lžíc krystal.cukru
    1prášek do pečiva
    1vanilka
    Trochu mléka,aby bylo těsto polotuhé/dle tvarohu/
    Dáme na vymaz.vysyp.plech a poklademe ovocem-nejlepší meruňky,švestky,broskve.Drobenku nakonec!
    Lenka
    Attached Files
    Last edited by lenka24; 10.09.2012, 13:49.
    LENKA

Re: Tvarohový táč

chci se zeptat tam nepatří žádná mouka dík .
    Lilie

Comment

Leni já mám stejný dotaz na tu mouku.Potom ještě jeden toho tvarohu 1kg Nespletla jsi prosím jen jednotku hmotnosti Nemá být jen 1tvaroh? Dej vědět,dík Radka
      Radka

Comment

Já si myslím,že to množství tvarohu by odpovídalo a mouku nahrazuje krupice.Aspoň tak to vidím já.

Comment

Holky určitě to tak je, já jsem o víkendu dělala bábovku a vypadá to, že z polovičního množství, bylo tam 1/2 kd tvarohu, 3 lžíce krupice a 3 vajíčka, prášek do pečiva a vanilkový cikr,, máslo a krupicový cukr.
          Krásně to v troubě nabylo, ale po vytažení hodně klesla. Je to asi tím, že tam nebyla skoro žádná mouka, ale jinak byla výborná. Vláčná, moc dobrá. Lenka nám to určitě napíše.
          Jana H.

Comment

Je to tak 1kg tvarohu-4 kostky a krupice!Může být i hrubá mouka když není krupice,ale buď to nebo to!Je to lehké a dobré!Já ho mám nejradši když jsou švestky!
            LENKA

Comment

Jani H,neznám tento recept,ale vyčtená rada našich babiček-v polovině pečení,tvarožník, vyndat na 5-10 min z trouby, odkrojit kolem formy a nechat odpočinout,ale nejméně 5 min.,tvaroh tím prý trochu ztuhne a zpevní,potom dáme do trouby a pečeme dál.Zabrání to prý následnému klesnutí tvarožníku.Třeba to příště pomůže i u tohoto tvarožníku!!!! :P :P
              V tom mém, je dost vajec, tak nevím, snad to u tohoto platí taky. Až ho najdu, přihodím receptík na další variantu, to už je spíš dortík, trochu pracnější,ale móc dobrý.Mívají ho všude v Německu v cukrárnách, opravdu jako tvarohový dort. Je to pochoutka. Možná znáte taky.Jen musím propátrat archiv
              Hančí

Comment

Je pravda,že trošku klesne po upečení,ale je to táč a ne dortík!Nám tak chutná!!
                LENKA

Comment

Lenko,omlouvám se, jestli jsem tě něčím naštvala, slyším zde poprvé výraz- Táč . Byla to jen, rada! Nic víc!! A že vám chutná, to na tom nic nemění. Já ti i věřím, že je dobrý, taky mám různé tvarohové buchty a koláče ráda a moc. Určitě i vyzkouším, ten tvůj Táč.
                  Tak ahoj a nic ve zlým ,pápápá
                  Last edited by Hančí; 11.05.2010, 03:08.
                  Hančí

Comment

Hančí já jsem se vůbec nenaštvala,jen jsem chtěla vysvětlit výraz táč,že je to tenší těsto,spadne během pečení a dortík je dortík! :P
                    LENKA

Comment

Leni,tak to jsem ráda, že se nezlobíš, to by mě mrzelo.Tak teď už snad chápu,co je Táč Ahojky :P :P :P
                      Last edited by Hančí; 26.02.2010, 21:45.
                      Hančí

Comment

Hančí taky jsem ráda,že se nezlobíš,já jsem to asi blbě napsala,ale opravdu jsem to tak nemyslela.U nás se dělá táč kynutý i tvarohový,tak je to jen litá kynutá buchta s ovocem a drobenkou.Ten název je u nás běžný.Pěkný den ahoj Lenka
                        LENKA

Comment

Dneska jsem ho pekla s višněma tak vkládám foto!
                          Attached Files
                          LENKA

Comment

rozkrojený táč

Rozkrojený táč
                            Attached Files
                            LENKA

Comment

Ahoj Jani , za chvíli jdu vyndavat táč z trouby. Dala jsem trochu rybízu a jahůdky, tak jsem zvědavá, jak bude chutnat.
                              Mirka

Comment

Pracuji...
                              X