Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Koláč na plech od babičky

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Koláč na plech od babičky

30dkg polohrubé mouky
    15dkg cukru moučka
    15dkg másla
    1vejce
    1/2 prášku do pečiva
    Těsto dáme na vymaz.vysyp.plech hlubší a natřeme marmeládou/dobrá je višňová nebo rybízová/
    a dáme 2 těsto:
    4 žloutky
    15dkg cukru
    15 dkg ořechů
    citr.kůra,trochu rumu
    sníh z bílků
    Jak je upečené a vychladlé polejeme čoko polevou.
    To 1 těsto se špatně dává na plech,ale výsledek stojí za to![attachment=0:3a908xmv]velikonoční 020.jpg[/attachment:3a908xmv]
    Attached Files
    LENKA

Leni tohle vypadá moc dobře,láká mě ji vyzkoušet.Jen se zeptám: prosím na to první těsto se jen smíchají ingredience v těsto jako třeba ,,linecké"?Brouzdám a opisuji recepty,tenhle mě padnul do oka.Dík za prima receptík,máš moc pěkné fotečky u receptů-ty hodně napoví.
    Radka

Comment

Leni prosím tě ještě ty ořechy máš pomleté nebo nasekané?Možná by byly lepší ty kousky...tak jen přemýšlím.
      Radka

Comment

Leni, taky určitě vyzkouším. Vypadá moc dobře.
        Ketka 1957

Comment

Ořechy dávám mleté!Ještě jsem to jináč nezkoušela,ale je to moc dobrý!
          Rady to 1.těsto je jako na linecké,je s tím trošku piplačka,vždycky to uhňadlám prstama a trošku si s tím pohrám,ale výsledek stojí za to!!
          LENKA

Comment

Původně odeslal lenka24 Zobrazit příspěvek
            Ořechy dávám mleté!Ještě jsem to jináč nezkoušela,ale je to moc dobrý!
            Rady to 1.těsto je jako na linecké,je s tím trošku piplačka,vždycky to uhňadlám prstama a trošku si s tím pohrám,ale výsledek stojí za to!!
            Leni děkuju,mám napsaný recept už se těším až jej vyzkouším.
            Radka

Comment

Leni prosím tě ještě malý dotaz,jestli dobře rozumím a není psáno jinak tak se ingredience smíchají na těsto dohromady,nic se netře a pod.?Díky Radka
              Radka

Comment

Radko všechno se smíchá dohromady,pak se naplácá rukama na plech-tak to dělávala babička,tak jsem to dneska dělala a vyfotila
                Attached Files
                LENKA

Comment

Svítilo mi na stůl sluníčko,tak ty fotky nejsou nic moc...
                  LENKA

Comment

Pracuji...
                  X