Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Buchta s ovocem

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Buchta s ovocem

1/4 kg másla
    12,5 dkg cukru moučka
    1/2 kg polohrubé mouky
    1 celé vejce
    1/4 prášku do pečiva
    Těsto smícháme a dáme na vyšší vysyp.vymaz.plech a necháme to chvilku tak 10 minut zapéct v troubě.Na těsto pak dáme postrouhaná jablka s vanilk.cukrem,skořicí.A nalejeme 2 těsto:2 hrnky polohr.mouky
    1 hrnek cukru moučka
    1/2 hrnku oleje
    1 vejce
    1 hrnek mléka nebo 1 jogurt
    1 prášek do pečiva to vše smíchat
    Pečeme tak 30 minut na 170.[attachment=2:25zfox86]buchta s jablky 001.jpg[/attachment:25zfox86][attachment=1:25zfox86]buchta s jablky 002.jpg[/attachment:25zfox86][attachment=0:25zfox86]buchta s jablky 006.jpg[/attachment:25zfox86]
    Attached Files
    LENKA

Re: Buchta s ovocem

Tak tahle buchtička se dá také plnit rebarborou,dovnitř se dá dát jakákoliv náplň,dávala jsem rebarboru na malé kousky,vanilkový cukr,moučk.cukr,skořici a pokapala trošku citronovou šťávou!Lenka
    LENKA

Comment

Ahoj Lenko, tak to vypadá luxusně a věřím, že to tak i chutná. Jak bude rebarbora, (třeba z Kauflandu) ihned vyzkouším. Rebarboru miluji. Díky za recept! Markéta
      Ketka 1957

Comment

Ahoj Markéto,dělám ji jak z rebarborou tak s jablíčkama,trošku se dají podusit se skořicí a cukrem a nebo jen tak nastrouhané!Lenka
        LENKA

Comment

Tak jsem dnsak po delší době pekla tuto buchtičku a ještě jsem tam přidala vlašské ořechy na jablíčka
          Attached Files
          LENKA

Comment

leničko stále je na tom co vylepšovat a všechno je výborné,díky za pěkný recept a celkem rychlý.

Comment

Jaruško to je receptík od jedné starší paní-spolupracovnice z kanclu před 16 lety.....moc hodná,ale už také zemřela byla taková srandistka a moc hodná,moc..tak si na ní vždycky vzpomenu jak tuhle buchtičku dělám...dají se tam dát dovnitř různé ovoce-co kdo rád
              LENKA

Comment

Pracuji...
              X