Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Řezy ,,KOKO"

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Řezy ,,KOKO"

Řezy KOKO
    Suroviny:
    4 žloutky, 1 kysaná smetana 200 ml, 1 kelímek od smetany (200 g) cukru krupice, 2 kelímky polohrubé mouky (300 g), 200 g tuku (Hera), 1 lžička sody, 2 lžíce kakaa.

POSTUP NA PŘÍPRAVU TĚSTA:Utřeme tuk s cukrem,přidáme žloutky a pak vše ostatní.těsto rozdělíme na dvě poloviny a každou rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.Pečeme ve vyhřáté troubě na:170°C.

Poznámka.:Buď upečeme 2pláty a spojíme krémem,nebo jen jeden s tím ,že krém naneseme až nahoru na korpus,takový můžeme ozdobitocákat čokol.polevou
    Krém: 3/4l mléka,2 kokosové pudinky,1/2másla,3lžíce cukru,1 zakysaná smetana.

Postup na přípravu krému:Z mléka a prášku uvaříme pudink a do vlažného zašleháme máslo,cukr a nakonec kysanou smetanu.Dobrou chuť :P od:Radka
    Radka

Re: Řezy ,,KOKO"

To zkusím,u nás kokos je oblíben.

Comment

Ještě koukám,že píšeš žloutky a sníh z bílků ne?

Comment

Dělala jsem podle receptu bez sněhu,korpus je moc dobrý i tak,ale sněhem se asi nemůže nic pokazit.No jo jinak zbudou,(třeba na sníh do trubiček jinak nevím)Ještě se dá určitě použít jakýkoli jiný krém..Radka
        Radka

Comment

Radko,děkuji za vysvětlení.To nevadí,že zbydou bílky,já jen myslela,že to tam chybí.Z bílků dělám výborný mandlový chlebíček k vínu,je v receptech.

Comment

Znám trochu jiný,do našleh.sněhu se zamíchá cukr,mouka a pak celé mandle a lískáče.Peče se v srnčím hřbetu.Po upečení se zabalí do vlhké utěrky aby do druhého dne zvlhnul a šel lépe krájet.Krájí se tenoučké plátky,které se nechají oschnout buď jen tak,nebo rychleji(v troubě)Ten je,ale sladký i když málo. :P Radka
            Radka

Comment

No je to stejný,akorát,že bílky nešlehám,jenom je rozmíchám a dávám jen mandle.Po vychlazení je hned krájím,ale jaké jsou uschlé nevím,protože se to vždy sní,všichni to tedy můžou.Dcera je krájí na kráječi na chleba a má je krásně tenoučké.Není to chlebíček,ale mandlové lupínky k vínu.

Comment

Tak už vím,našla jsem ten váš recept na mandlové lupínky k vínu až teď,před tím jsem špatně koukala (na jiný recept)-je od Marušky na Vánoční mandlové chrupky a ty jsou slané...tak se omluvám.
                Radka

Comment

Pracuji...
                X