Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Řezy ,,KOKO"

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Řezy ,,KOKO"

    Řezy KOKO
    Suroviny:
    4 žloutky, 1 kysaná smetana 200 ml, 1 kelímek od smetany (200 g) cukru krupice, 2 kelímky polohrubé mouky (300 g), 200 g tuku (Hera), 1 lžička sody, 2 lžíce kakaa.

    POSTUP NA PŘÍPRAVU TĚSTA:Utřeme tuk s cukrem,přidáme žloutky a pak vše ostatní.těsto rozdělíme na dvě poloviny a každou rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.Pečeme ve vyhřáté troubě na:170°C.

    Poznámka.:Buď upečeme 2pláty a spojíme krémem,nebo jen jeden s tím ,že krém naneseme až nahoru na korpus,takový můžeme ozdobitocákat čokol.polevou
    Krém: 3/4l mléka,2 kokosové pudinky,1/2másla,3lžíce cukru,1 zakysaná smetana.

    Postup na přípravu krému:Z mléka a prášku uvaříme pudink a do vlažného zašleháme máslo,cukr a nakonec kysanou smetanu.Dobrou chuť :P od:Radka
    Radka

  • #2
    Re: Řezy ,,KOKO"

    To zkusím,u nás kokos je oblíben.

    Comment


    • #3
      Re: Řezy ,,KOKO"

      Ještě koukám,že píšeš žloutky a sníh z bílků ne?

      Comment


      • #4
        Re: Řezy ,,KOKO"

        Dělala jsem podle receptu bez sněhu,korpus je moc dobrý i tak,ale sněhem se asi nemůže nic pokazit.No jo jinak zbudou,(třeba na sníh do trubiček jinak nevím)Ještě se dá určitě použít jakýkoli jiný krém..Radka
        Radka

        Comment


        • #5
          Re: Řezy ,,KOKO"

          Radko,děkuji za vysvětlení.To nevadí,že zbydou bílky,já jen myslela,že to tam chybí.Z bílků dělám výborný mandlový chlebíček k vínu,je v receptech.

          Comment


          • #6
            Re: Řezy ,,KOKO"

            Znám trochu jiný,do našleh.sněhu se zamíchá cukr,mouka a pak celé mandle a lískáče.Peče se v srnčím hřbetu.Po upečení se zabalí do vlhké utěrky aby do druhého dne zvlhnul a šel lépe krájet.Krájí se tenoučké plátky,které se nechají oschnout buď jen tak,nebo rychleji(v troubě)Ten je,ale sladký i když málo. :P Radka
            Radka

            Comment


            • #7
              Re: Řezy ,,KOKO"

              No je to stejný,akorát,že bílky nešlehám,jenom je rozmíchám a dávám jen mandle.Po vychlazení je hned krájím,ale jaké jsou uschlé nevím,protože se to vždy sní,všichni to tedy můžou.Dcera je krájí na kráječi na chleba a má je krásně tenoučké.Není to chlebíček,ale mandlové lupínky k vínu.

              Comment


              • #8
                Re: Řezy ,,KOKO"

                Tak už vím,našla jsem ten váš recept na mandlové lupínky k vínu až teď,před tím jsem špatně koukala (na jiný recept)-je od Marušky na Vánoční mandlové chrupky a ty jsou slané...tak se omluvám.
                Radka

                Comment

                Pracuji...
                X