1 l mléka svařit - nemusí se já to dělám se syrovým
10 celých vajec
2 lžíce cukru - vše vyšlehat
200 ml cukru
100 ml vody - svařit na pánvi na zlatý karamel
Když je hotový nalijeme do vypláchnuté formy - třeba i bábovka
Podmínkou je,že potom je forma až nahoru plná.Podle toho si určím dávky.Toto je dávka do vysoké bábovky hliníkové.Nebo to peču v kulaté formě skleněné.Jinak se to při vychladnutí propadne.
Když karamel ztvrdne,nalijeme na to mléčnou část až tak 1 cm pod okraj.Pečeme asi 3/4 hodiny na 180 stupňů.Po půlhodince píchneme příborovým nožem.Jestli se už nelepí,je hotovo.
Až na úplně vychladlý dort ve formě položíme velký talíř a vyklopíme.Pozor,vyteče nám tekutý karamel,tak ať se nevylije kam nemá.Je to opravdu výborné,hlavně studené.Každou porci si poliji karamelem a ozdobím šlehačkou.
Někdo tento recept zná jako pečený ve vodě,ale já to dělám takto.Mám to přímo od Egypťanky.Sama mi to ukazovala a to je nejlepší recept,když to člověk vidí,jak na to.Proto Ivance velký dík.Ten kdo ví jak a co a mluví,či píše o tom,tak je mu vše srozumitelné,ale ten kdo to slyší poprvé,je z toho někdy tumpachový.Nevěřila jse,že jenom mléko s vejci se takto udělá.Je to mňam mňam.
10 celých vajec
2 lžíce cukru - vše vyšlehat
200 ml cukru
100 ml vody - svařit na pánvi na zlatý karamel
Když je hotový nalijeme do vypláchnuté formy - třeba i bábovka
Podmínkou je,že potom je forma až nahoru plná.Podle toho si určím dávky.Toto je dávka do vysoké bábovky hliníkové.Nebo to peču v kulaté formě skleněné.Jinak se to při vychladnutí propadne.
Když karamel ztvrdne,nalijeme na to mléčnou část až tak 1 cm pod okraj.Pečeme asi 3/4 hodiny na 180 stupňů.Po půlhodince píchneme příborovým nožem.Jestli se už nelepí,je hotovo.
Až na úplně vychladlý dort ve formě položíme velký talíř a vyklopíme.Pozor,vyteče nám tekutý karamel,tak ať se nevylije kam nemá.Je to opravdu výborné,hlavně studené.Každou porci si poliji karamelem a ozdobím šlehačkou.
Někdo tento recept zná jako pečený ve vodě,ale já to dělám takto.Mám to přímo od Egypťanky.Sama mi to ukazovala a to je nejlepší recept,když to člověk vidí,jak na to.Proto Ivance velký dík.Ten kdo ví jak a co a mluví,či píše o tom,tak je mu vše srozumitelné,ale ten kdo to slyší poprvé,je z toho někdy tumpachový.Nevěřila jse,že jenom mléko s vejci se takto udělá.Je to mňam mňam.
Comment