Šlehačková roláda
Suroviny :
10 žloutků
10 bílků
20 dkg cukru krupice a nebo krystal
5 dkg kakaa
5 dkg šlehačky ( 40 % )
2 ztužovače šlehačky
Postup :
žloutky vyšleháme s trochou cukru . Bílky šleháme s větší částí cukru . Bílkový sníh smícháme se žloutkovou pěnou a nakonec zamícháme kakao . Rychle rozetřeme na dva pláty a pečeme na pečícím papíře .
Na vychladlý plát natřeme vyšlehanou šlehačku se ztužovačem šlehačky .
Budeme mít dvě rolády , a je opravdu lepší mít tu 40 % šlehačku ta lépe drží a neteče . Šlehačku si samozdřejmě osladíme podle chuti .
Suroviny :
10 žloutků
10 bílků
20 dkg cukru krupice a nebo krystal
5 dkg kakaa
5 dkg šlehačky ( 40 % )
2 ztužovače šlehačky
Postup :
žloutky vyšleháme s trochou cukru . Bílky šleháme s větší částí cukru . Bílkový sníh smícháme se žloutkovou pěnou a nakonec zamícháme kakao . Rychle rozetřeme na dva pláty a pečeme na pečícím papíře .
Na vychladlý plát natřeme vyšlehanou šlehačku se ztužovačem šlehačky .
Budeme mít dvě rolády , a je opravdu lepší mít tu 40 % šlehačku ta lépe drží a neteče . Šlehačku si samozdřejmě osladíme podle chuti .
Comment