Takže.....tradáááá...pokračujeme s krémy
Krémy dělím na dva druhy:
1. pudinkové - jsou výborné, ale moc se nehodí pod marcipán, protože se mi už několikrát stalo, že marcipán na něm začal mokvat a téct - zřejmě proto, že obsahují hodně vody a ten puding ji na sebe nenaváže . Ale už jsem slyšela i názor, že když do mléka spolu s pudinkem zamícháme i trochu polohrubé mouky, není to taková trága
2. nastavené moučnou kaší - ty používám nejčastěji :P , marcipán na nich krásně drží a neteče
Pudinkové krémy jsou, myslím, všem jasné: 250ml mléka, 1 pudink, uvařit,vychladit, 1 máslo, cukr dle chuti.
Tady bych vám písla jeden výborný čokoládový pudinkový krém.
1 čokoládový pudink
1/2 tabulky čokolády na vaření
250ml mléka
1 máslo
cukr
Čokoládu rozpustit v mléce, zavařit pudink, vychladit, vyšlehat s máslem a cukrem
Základní vanilkový krém nastavený moučnou kaší
Moučná kaše:
250ml mléka
3 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
2 vanilkové cukry
kousek 100% ztuženého tuku (tak 0,5cm plátek z kostky)
1 máslo
cukr
Z mléka a mouky uvaříme kaši, po odstavení zamícháme vanilkové cukry a ztužený tuk. Kaši necháme vychladnout, vyšleháme máslo s cukrem a zašleháme kaši.
Karamelový krém
Moučná kaše viz. výše, jen bez těch vanilkových cukrů + karamel uvařený z cukru a smetany (je to vlastně taková karamelová kaše - jak na ni jsem myslím psala u věnečků z odpalovaného těsta.
Karamel vmíchávám až do hotového krému, je dost sladký, takže sladím taky až na konec.
Kávový krém
Stejná moučná kaše, bez vanilkových cukrů + emulzní káva Tchibo exkl. fluid
Kávu vmíchávám opět na konec, ale tady je potřeba víc přisladit, je řáááádně hořká.
Čokoládový krém
Do mléka rozpouštím 150g hořké čokolády (nebo i na vaření), pak zavařím tu mouku, opět bez vanilkových cukrů. Následný postup stejný.
Uf,uf a je to...... , jestli tím někomu pomůžu, budu ráda, když tak pak písněte, jak se vám co podařilo.
Krémy dělím na dva druhy:
1. pudinkové - jsou výborné, ale moc se nehodí pod marcipán, protože se mi už několikrát stalo, že marcipán na něm začal mokvat a téct - zřejmě proto, že obsahují hodně vody a ten puding ji na sebe nenaváže . Ale už jsem slyšela i názor, že když do mléka spolu s pudinkem zamícháme i trochu polohrubé mouky, není to taková trága
2. nastavené moučnou kaší - ty používám nejčastěji :P , marcipán na nich krásně drží a neteče
Pudinkové krémy jsou, myslím, všem jasné: 250ml mléka, 1 pudink, uvařit,vychladit, 1 máslo, cukr dle chuti.
Tady bych vám písla jeden výborný čokoládový pudinkový krém.
1 čokoládový pudink
1/2 tabulky čokolády na vaření
250ml mléka
1 máslo
cukr
Čokoládu rozpustit v mléce, zavařit pudink, vychladit, vyšlehat s máslem a cukrem
Základní vanilkový krém nastavený moučnou kaší
Moučná kaše:
250ml mléka
3 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
2 vanilkové cukry
kousek 100% ztuženého tuku (tak 0,5cm plátek z kostky)
1 máslo
cukr
Z mléka a mouky uvaříme kaši, po odstavení zamícháme vanilkové cukry a ztužený tuk. Kaši necháme vychladnout, vyšleháme máslo s cukrem a zašleháme kaši.
Karamelový krém
Moučná kaše viz. výše, jen bez těch vanilkových cukrů + karamel uvařený z cukru a smetany (je to vlastně taková karamelová kaše - jak na ni jsem myslím psala u věnečků z odpalovaného těsta.
Karamel vmíchávám až do hotového krému, je dost sladký, takže sladím taky až na konec.
Kávový krém
Stejná moučná kaše, bez vanilkových cukrů + emulzní káva Tchibo exkl. fluid
Kávu vmíchávám opět na konec, ale tady je potřeba víc přisladit, je řáááádně hořká.
Čokoládový krém
Do mléka rozpouštím 150g hořké čokolády (nebo i na vaření), pak zavařím tu mouku, opět bez vanilkových cukrů. Následný postup stejný.
Uf,uf a je to...... , jestli tím někomu pomůžu, budu ráda, když tak pak písněte, jak se vám co podařilo.
Comment