Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Těsto: 210 g másla, 210 g práškového cukru, 210 mletých ořechů, 120 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, sníh ze 6 bílků.
Poleva: 6 žloutků, 250 g práškového cukru, 1 lžička oleje
Cukr s máslem šleháme do pěny (používám elektrický šlehač). Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, ořechy a nakonec opatrně sníh. Špachtlí rozetřeme na vymazaný a vysypaný celý plech. Pečeme v mírnější troubě. Ne moc dlouho, aby se těsto nepřesušilo.
Suroviny na polevu utřeme do hladké pěny a nalijeme na horký řez hned jak jej vyndáme z trouby.
Po zaschnutí krájíme řezy.
Můžeme použít jako variantu cukroví – v tom případě krájíme obdélníčky cca 17x50 mm.
Díky ořechům zůstávají řezy dlouho vláčné a nevyschnou.
Těsto: 210 g másla, 210 g práškového cukru, 210 mletých ořechů, 120 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, sníh ze 6 bílků.
Poleva: 6 žloutků, 250 g práškového cukru, 1 lžička oleje
Cukr s máslem šleháme do pěny (používám elektrický šlehač). Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, ořechy a nakonec opatrně sníh. Špachtlí rozetřeme na vymazaný a vysypaný celý plech. Pečeme v mírnější troubě. Ne moc dlouho, aby se těsto nepřesušilo.
Suroviny na polevu utřeme do hladké pěny a nalijeme na horký řez hned jak jej vyndáme z trouby.
Po zaschnutí krájíme řezy.
Můžeme použít jako variantu cukroví – v tom případě krájíme obdélníčky cca 17x50 mm.
Díky ořechům zůstávají řezy dlouho vláčné a nevyschnou.
Comment