Oznámení

Collapse
No announcement yet.

BeBe řez

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• BeBe řez

Upeču si ze 4 celých vajec,16 dkg cukru a 16 dkg polohrubé mouky piškot do plechu s okrajem
    Uvařím hustý pudink z 1 litru mléka a 3 pudinků a cukr dle chuti
    Když je dostatečně hustý ihned do vařícího vmíchám 1 máslo a rozpouštím tak dlouho až se rozehřeje a spojí s pudinkem .
    Ihned tak vařící naliji na piškot,na něj dám BeBe sušenky a dostatečně je pocákám rumem.
    Poliju čokoládovou polevou- 1 100g čokoláda na vaření, 3 lžíce oleje a 1 malá zakysaná smetana.Rozpustíme a rozmícháme dohladka a polijeme.Můžeme ještě navrchu posypat kokosem nebo ořechy.Je to velmi rychlé.Potom jen dáme vychladit a krájíme tak dlouho až nezbyde.Takže děláme pořád dál a dál a nečekáme na žádné vychladnutí.Děláme vše najednou a tak je to rychlovka a vychlazená výborná.Ivanka dělá s ovocem a bez rumu.Ono je asi několik variant.
    Last edited by Jaruš; 06.07.2009, 15:35.

Re: BeBe řez

Dobrý den, zaujal mně ten recept, něco podobného jsem dělala, ale se šlehačkou. Ale chtěla jsem se zeptat na tu čokoládovou polevu. To jsem ještě neslyšela s tím olejem a zakyskou. Já vždycky k čokoládě přidávám ztužený tuk. No zkusím to podle vás, snad se mi to povede. A rozpouští se to také ve vodní lázni? Děkuji
    Květa

Comment

Ještě jsem vás chtěla poprosit , mohla byste mi napsat recept na jahodový zákusek, který máte vyfocený ve fotogalerii.
      Květa

Comment

Květo,zaprvé si všichni tady tykáme,tak prosím příště ty,ano?Pokud to nevadí.
        Olej do polevy se dává kvůli tomu,aby se nelámala,ale pokud to chci rozetřít na řezy na plech,tak z jedné čokolády je to málo a tak mi poradili,abych dala 1 zakysanou smetanu.Nevěřila jsem tomu,ale když jsem to vyzkoušela,tak jsem byla strašně s ní spokojená a krásně to na plech vystačilo.Samozřejmě,že se jenom rozpouší ve vodní lázni.Já si normálně rozpálám plotýnku a pořád si to míchám a když to začne tát,tak hned vypnu a pokud už jsou jen malé zbytky čokolády,tak to vezmu z plotýnky a míchám to už mimo teplo.Myslím,že bude vyhovovat.Na řezy na plech je vynikající.Když dělám dort,tak jenom s olejem.
        Ten jahodový zákusek dělám stejný piškot,pudinkový krém vanilkový a na polevu rozmixuju jahody,trochu osladím a podle množství použiji plátkovou želatinu.Já měla 1 litr jahodové dřeně,tak 2 balíčky plátkové želatiný tj.12 plátků použít dle návodu.Pokud nebude něco jasné,prosím ptej se není problém,od toho jsme tady.Jaruš

Comment

Jaruš, děkuji, s tou polevou to určitě zkusím. Mně se vždycky při krájení lámala.
          A taky dík za ten jahodový zákusek. Budu dělat oslavu, tak chci zkusit něco nového.
          Květa

Comment

Květo,ten BeBe zákusek se dělá pořád za sebou,na nic se nečeká a tak proto ji ráda dělám,že je rychlá a pak se jenom čeká na vychladnutí.Ta ČOKOLÁDA S OLEJEM SE TI OPRAVDU NEBUDE LÁMAT A KDYŽ DÁŠ TU ZAKYSKU,ÚSPĚCH ZARUČEN.DEJ MI VĚDĚT,JAK TO DOPADLO,NERADA BYCH SVOU RADOU NĚCO pokazila.Já vždycky zmáčknu Caps Lock a jak čučím na klávesnici,tak na to přijdu až když mám kus napsaný,tak se omlouvám,nechce se mi to už mazat.Jaruš

Comment

Pracuji...
            X