Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Fond roláda

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Fond roláda

    Fond roláda

    Suroviny na 2 kusy plátů : 400 g cukru krupice
    370 g hladké mouky
    630 g vajec
    50 g kakaa
    50 g vody

    Suroviny na krém : 60 dkg šlehačky
    100 g marmelády nejlépe jahodové
    3 ztužovače šlehačky

    Postup na pláty : vejce šleháme do zhoustnutí a ke konci šlehání přidáme vodu , došleháme , ručně zamícháme prosátou mouku s kakaem . Rozetřeme na plechy vyložené pečícím papírem a pečeme při 220 stupních celsia . Plát hlídejte abyste ho nevysušili a šel krásně stočit . Plát je upečený když na plát položíte prst a trošičku zmáčknete a když prst oděláme tak by se nám měl důlek vrátit . Necháme vystydnout a natřeme krém a stočíme . Roláda se dá stočit za studena takže by neměl být problém .

    Postup na krém : odváženou marmeládu metličkou rozšleháme až bude bez kousků a potom zamícháme do jušlehané šlehačky ušlehané se ztužovačem .

    je to opravdu super recept . Zkuste si ho stojí to za to .
Pracuji...
X