Fond roláda
Suroviny na 2 kusy plátů : 400 g cukru krupice
370 g hladké mouky
630 g vajec
50 g kakaa
50 g vody
Suroviny na krém : 60 dkg šlehačky
100 g marmelády nejlépe jahodové
3 ztužovače šlehačky
Postup na pláty : vejce šleháme do zhoustnutí a ke konci šlehání přidáme vodu , došleháme , ručně zamícháme prosátou mouku s kakaem . Rozetřeme na plechy vyložené pečícím papírem a pečeme při 220 stupních celsia . Plát hlídejte abyste ho nevysušili a šel krásně stočit . Plát je upečený když na plát položíte prst a trošičku zmáčknete a když prst oděláme tak by se nám měl důlek vrátit . Necháme vystydnout a natřeme krém a stočíme . Roláda se dá stočit za studena takže by neměl být problém .
Postup na krém : odváženou marmeládu metličkou rozšleháme až bude bez kousků a potom zamícháme do jušlehané šlehačky ušlehané se ztužovačem .
je to opravdu super recept . Zkuste si ho stojí to za to .
Suroviny na 2 kusy plátů : 400 g cukru krupice
370 g hladké mouky
630 g vajec
50 g kakaa
50 g vody
Suroviny na krém : 60 dkg šlehačky
100 g marmelády nejlépe jahodové
3 ztužovače šlehačky
Postup na pláty : vejce šleháme do zhoustnutí a ke konci šlehání přidáme vodu , došleháme , ručně zamícháme prosátou mouku s kakaem . Rozetřeme na plechy vyložené pečícím papírem a pečeme při 220 stupních celsia . Plát hlídejte abyste ho nevysušili a šel krásně stočit . Plát je upečený když na plát položíte prst a trošičku zmáčknete a když prst oděláme tak by se nám měl důlek vrátit . Necháme vystydnout a natřeme krém a stočíme . Roláda se dá stočit za studena takže by neměl být problém .
Postup na krém : odváženou marmeládu metličkou rozšleháme až bude bez kousků a potom zamícháme do jušlehané šlehačky ušlehané se ztužovačem .
je to opravdu super recept . Zkuste si ho stojí to za to .