Ingredience
3 hrnky polohrubé mouky, 1 lžíce kakaa, 1 balíček prášku do perníku, 1/4 lžičky mleté skořice, 3/4 hrnku silnější kávy, 1 hrnek cukru, čtvrt kostky másla nebo tuku (6 dkg), 5 lžic oleje, 2 vejce. Kávová poleva: 18 dkg moučkového cukru, asi 2,5 lžíce horké černé kávy.
Příprava
Do mísy prosijeme mouku s kakaem, přidáme prášek do perníku a skořici. Vmícháme procezenou chladnou kávu, cukr, rozehřátý tuk, olej, rozšlehaná vejce a umícháme středně husté těsto. Rozetřeme je na vymazaný a vysypaný plech a asi 35 minut pečeme. Vychladlý perník polijeme kávovou polevou. Příprava polevy: Do misky prosijeme cukr, přidáme přes jemné plátýnko procezenou horkou kávu (nebo instantní kávu) a mícháme, až je poleva hustá a hladká.
3 hrnky polohrubé mouky, 1 lžíce kakaa, 1 balíček prášku do perníku, 1/4 lžičky mleté skořice, 3/4 hrnku silnější kávy, 1 hrnek cukru, čtvrt kostky másla nebo tuku (6 dkg), 5 lžic oleje, 2 vejce. Kávová poleva: 18 dkg moučkového cukru, asi 2,5 lžíce horké černé kávy.
Příprava
Do mísy prosijeme mouku s kakaem, přidáme prášek do perníku a skořici. Vmícháme procezenou chladnou kávu, cukr, rozehřátý tuk, olej, rozšlehaná vejce a umícháme středně husté těsto. Rozetřeme je na vymazaný a vysypaný plech a asi 35 minut pečeme. Vychladlý perník polijeme kávovou polevou. Příprava polevy: Do misky prosijeme cukr, přidáme přes jemné plátýnko procezenou horkou kávu (nebo instantní kávu) a mícháme, až je poleva hustá a hladká.
Comment