Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Kynuté lístkové těsto

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Kynuté lístkové těsto

1/2 kg hladké mouky,1 kostička droždí,špetka soli,3 žloutky a mléko na zadělání těsta.
    Vyválíme vykynuté těsto na čtverec a pocelém postrouháme 1/2kou ztuženého tuku.Těsto stočíme na 3krát jako do rolády a toto opakujeme ještě 3krát.Neotáčíme těsto,stále v jednom směru rozvalovat až se tvoří puchýře.Nakrájíme čtverce,dáme náplně a zavážeme do šátečku,nebo i jako záviny.Povrch potřeme mlékem.Jaruš

Re: Kynuté lístkové těsto

Jaruš,po tom rozválení už s tím můžu hned dělat?
    Janah

Comment

Ano,hned můžeš dělat.

Comment

Tak díky.Budu dělat šátečky nebo závin(to si ještě rozmyslím) a tvarohem a brusinkama.
        Janah

Comment

Jaruško, prosím Tě nevíš jestli jde toto těsto zamrazit? Dělám ho každý víkend a je docela náročné na čas, a tak mě napadlo dát jej do mrazáku, ale bojím se jaké pak ty koláčky budou. Jinak moje těsto je 400g hl. mouky + 100g pol.mouky, 3 žloutky, 1 kvasnice, cca 250 - 300ml mléka,6 lžiček cukru,špetka soli,lžíce rumu,cit. kůra + lžíce cit.šťávy nebo octu a na 300g vykynutého těsta příjde 100g másla/50máslo+50marg/. 3x převálet. Těsto mám od babičky. Dělám z něj koláčky. Ještě všeobecný dotaz proč se těsto převaluje jen 3x mohlo by se převalovat i vícekrát byly by lepší nebo by se to lístkování porušilo.

Moc děkuji za odpovědi od váís všech hodně zdaru v kuchyni

Comment

Vladko tak to opravdu netuším,asi to na lístkování 3x stačí.Opravdu nevím.dělám to tak a je to OK.

Comment

Pracuji...
            X