Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Tvrdonský mls

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Tvrdonský mls

    Co je potřeba: 7vajec,20dkg krystal. cukru,15dkg polohr. mouky,hrubá mouka na vysypání plechu,1 prášek do pečiva,4vanilkové cukry,1vanilkový pudink,kompotované ovoce(1sklenice),1velká zakysaná smetana,1smetana ke šlehání,ml. cukr dle chuti,horká voda,studená voda.

    Postup
    Piškot:7vajec,20dkg kryst.cukr,15dkg polohr.mouky,1vanilkový cukr,1prášek do pečiva.

    Nejdříve ušleháme bílky s 10dkg cukru a 4 lžícemi studené vody(postupně přidávat)do pěny,pak ušleháme žloutky s cukrem a 4 lžícemi horké vody do pěny,nakonec všechno smícháme dohromady,přidáme mouku s kypřícím práškem,vanilkový cukr a ještě chvíli šleháme aby se všechno dobře promíchalo.Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě asi na 170-180stupňů 1/2hodiny(možná i o něco déle).Upečený piškot necháme vychladit.Mezitím přichystáme náplň.

    Náplň:jakékoliv zavařené ovoce,nejlépe meruňky,mandarinky(z důvodu šťávy,které budeme potřebovat 1/2l),můžeme přidat pár kousků kiwi,jahod atd.
    dále si připravíme 1 velkou zakysanou smetanu(asi 400ml) a 1 sladkou smetanu,kterou ušleháme s trochou cukru a vmícháme do zakysané smetany.Vše si dosladíme cukrem podle vlastní chuti.
    Na piškot poklademe hustě ovoce,to zalijeme smetanovouhmotou a necháme chvilku ztuhnout v lednici.Uplně na konec vše polijeme mírně vychladlou polevou a před podáváním dobře vychladíme,nejlépe přes noc.

    Poleva:uvaříme 0,5l štávy z kompotu (můžeme nastavit přidáním sirupu a vody) + 1 vanilkový pudink + 3 vanilkové cukry.

    Tento moučník je velmi lahodný a osvěžující a nejraději ho připravuji na neděli.Vyzkoušejte,myslím,že nebudete litovat.

  • #2
    Re: Tvrdonský mls

    My tomuto řezu říkáme Žravé řezy, ale ony jsou opravdu žravé.

    Comment

    Pracuji...
    X