Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Medový dort od Jarky (přesunoto z webu)

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Medový dort od Jarky (přesunoto z webu)

do mísy dáme 2 vejce,200 ml cukru.2 lžíce másla,1 lžíce medu,1 malá lžička sody jedlé a 1/2 lžičky octa.Vše dohromady zahřejeme,aby se vše spojilo.Musíme stále míchat,aby se to nepřipalovalo.Do teplého ještě nasypeme 700 ml hladké mouky a vezmeme z ohně a zpracujeme těsto.Dáme na vál a hned pracujeme a vyvalujeme placky, ale velmi slabé asi 2-3 mm.Je to trochu pracnější,musí se neustále podmoučňovat.Dle poklice vykrajuji asi 8 placek.Peču na papíře a z každé placky odkrojky peču zároveň postraně kola.Vychladlé placky jsou tvrdé a hned mažu šlehačkou.Na jednu šlehačku 1ztužovač a 1/2 vanilk.cukru.Spotřebuji celkem asi 5 šlehaček.Nakonec celý dort pomažeme šlehačkou a posypeme drobky z placek.Když to dělám ráno, tak večer už je to vláčné.Ze šlehaček je to velmi lehoučké a všem chutná víc jak s krémem.

Re: Medový dort od Jarky (přesunoto z webu)

Jaruš ahoj,prosím cukru je kolik ? Asi 2 dcl, jestli to chápu ? Ne 200 cl ? nebo 200 g, a ta hladká mouka je opavdu na mililitry né g ? Raději mi to prosím, upřesni, jinak to vypadá zajímavě. Ahojky
    Hančí

Comment

Hanči,je to 200 ml,jako mouky 700 ml já tam mám překlep,ale Ivanka mi to přeposlala a tak já to nemohu opravit,budu se muset na ni obrátit.Vezmi si odměrku na litry a dej 200 u cukru a 700 u mouky.Mám ho ve fotogalerii pod Jaruš.

Comment

Už jsem to opravila.
        Ivana M

Comment

Právě na to koukám,děkuji moc.Jaruš

Comment

Hančí už je to opravené i v receptu.Jaruš

Comment

Děvčata,díky už to taky vidím.Teď mi to je už jasné. Ahojky
              Last edited by Hančí; 19.03.2010, 22:36.
              Hančí

Comment

1. Medový dort

2.Opraveno a upraveno,tak platí tento recept na 100 %.

Do mísy dáme 2 vejce,200 ml cukru.2 lžíce másla,1 lžíce medu,1 malá lžička sody jedlé a 1/2 lžičky octa.Vše dohromady zahřejeme,aby se vše spojilo.Musíme stále míchat,aby se to nepřipalovalo.Do teplého ještě nasypeme 700 ml hladké mouky a vezmeme z ohně a zpracujeme těsto.Dáme na vál a hned vyvalujeme placky, ale velmi slabé asi 2-3 mm.Je jich 7-8.Je to trochu pracnější,musí se neustále podmoučňovat.Proto poradím a dám na pečící papír trochu rozválený a na slabounko vyválím přímo na papíře.Obkrojím podle formy a dám s papírem i péci dost zprudka.Jsou to vteřiny co je to upečené,tak hlídat.Z posledního zbytku těsta dáme upéci zbylou placku,kterou potom nastrouhám a použiju na obsypání dortu.Vychladlé placky jsou tvrdé a hned mažu šlehačkou.Na jednu šlehačku 1ztužovač a 1/2 vanilk.cukru.Spotřebuji celkem asi 5 šlehaček.Každou druhou placku jemně postrouhám citronovou kůrou.Nakonec celý dort pomažeme šlehačkou a posypeme drobky z placek.Když to dělám ráno, tak večer už je to vláčné.Ze šlehaček je to velmi lehoučké a všem chutná víc jak s krémem.
                Last edited by Jaruš; 27.08.2011, 15:07.

Comment

Pracuji...
                X