Recepty na tyto perníčky jsou opravdu vyzkoušené a moc dobré. Ivanka mě o nějaký recept žádala, tak snad budou chutnat.
Suroviny:
1 kg hladké mouky
70 dkg Hery /nikoliv máslo/
12,5 dkg tekutého medu
19 dkg práškového cukru
5 žloutků
kůru z 1 citronu
1,5 dkg jedlé sody
2 sáčky vanilkového cukru
1 sáček mleté skořice
Všechny přísady prosijeme na jednu hromádku, uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme med, žloutky, cit.kůru. Tuk zpracujeme s trochou mouky na vále, zpracujeme těsto a utvoříme válek . Těsto necháme odpočinout do druhého dne, můžeme ho ale i po hodině zpracovat. Vyválíme na plát, vykrajujeme různé tvary a upečeme. Po upečení jsou hned křehké a vydrží v tomto stavu i několik měsíců.
Ještě bych chtěla přidat recept na ořechové perníčky:
25 dkg hladké mouky
8 dkg moučkového cukru
8 dkg másla
8 dkg mletých ořechů
1 vejce
1 lžíce medu
1 lžička perníkového koření
kůra z 1 citronu
1/4 lžičky jedlé sody
Vypracujeme těsto, necháme nejméně 1 hodinu odležet v chladu, rozválíme, vykrájíme různé tvary a upečeme. Vychladlé perníčky polejeme čokoládovou polevou, zdobíme mandlí. Já jsem na čoko polevu sypala na Velikonoce barevnou čoko rýži a vypadalo to moc dobře.
Před pečením perníčky potřeme!!!!
/žloutek + trochu bílku + kapku mléka + trochu cukru/
Doporučuji péct z dvojité dávky!
Suroviny:
1 kg hladké mouky
70 dkg Hery /nikoliv máslo/
12,5 dkg tekutého medu
19 dkg práškového cukru
5 žloutků
kůru z 1 citronu
1,5 dkg jedlé sody
2 sáčky vanilkového cukru
1 sáček mleté skořice
Všechny přísady prosijeme na jednu hromádku, uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme med, žloutky, cit.kůru. Tuk zpracujeme s trochou mouky na vále, zpracujeme těsto a utvoříme válek . Těsto necháme odpočinout do druhého dne, můžeme ho ale i po hodině zpracovat. Vyválíme na plát, vykrajujeme různé tvary a upečeme. Po upečení jsou hned křehké a vydrží v tomto stavu i několik měsíců.
Ještě bych chtěla přidat recept na ořechové perníčky:
25 dkg hladké mouky
8 dkg moučkového cukru
8 dkg másla
8 dkg mletých ořechů
1 vejce
1 lžíce medu
1 lžička perníkového koření
kůra z 1 citronu
1/4 lžičky jedlé sody
Vypracujeme těsto, necháme nejméně 1 hodinu odležet v chladu, rozválíme, vykrájíme různé tvary a upečeme. Vychladlé perníčky polejeme čokoládovou polevou, zdobíme mandlí. Já jsem na čoko polevu sypala na Velikonoce barevnou čoko rýži a vypadalo to moc dobře.
Před pečením perníčky potřeme!!!!
/žloutek + trochu bílku + kapku mléka + trochu cukru/
Doporučuji péct z dvojité dávky!
Comment