Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Jablíčková roláda

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Jablíčková roláda

Jablíčková roláda
    Těsto: 4 vejce (měla jsem větší), 3 lžíce krupičkového cukru, 5 vrchovatých lžic polohrubé mouky.
    Náplň: 5 - 6 středně velkých jablek, skořice, kdo chce tak cukr na posypání.
    Na plech s vyšším okrajem o velikosti 30x40 cm dáme pečící papír, který slabě posypeme polohrubou moukou. Na to rozprostřeme nahrubo nastrouhaná jablka a posypeme skořicí. Kdo chce může ještě posypat cukrem, ale já jsem to neudělala, podle mého to bylo akorát sladké.
    Na těsto: nejdříve si uděláme z bílků sníh, žloutky ušleháme s cukrem asi 5 – 7 minut,přidáme mouku a opatrně zamícháme sníh z bílků. Hotové těsto rozetřeme na jablka a dáme do vyhřáté trouby péct asi na 160 stupňů v horkovzdušné troubě. Pekla jsem asi ¼ hod., chce to hlídat, každá peče jinak. Mezi tím jsem si nachystala utěrku, kterou jsem slabě posypala polohrubou moukou. Upečenou roládu jsem opatrně překlopila na utěrku, sundala pečící papír a s pomocí utěrky zarolovala a nechala asi 10 minut v utěrce. Po 10 minutách jsem utěrku odstranila. Roládu můžete potřít např. šlehačkou atd.jak kdo chce, nebo jen pocukrovat.
    Attached Files
    Jana H.

Re: Jablíčková roláda

Tuto roládu peču poměrně často,je velmi rychlá a dosud se mi vždy podařila.Mám jen trochu jiný poměr surovin (4 vajíčka,5rovných lžic cukru,8 lžic hladké mouky).Šlehám celá vajíčka+cukr asi 10min.,pak přidám postupně mouku,peču na 180 stupňů v "normální " elektrické troubě asi 15-20 min.Upečenou roládu pak překlopím na papír na pečení a hned zaroluji.

Comment

Ještě recept na kremeše přidejte, na fotce vypadaly moc dobře, a tuhle roládu udělám hned na neděli. Wendy.
      Wendy

Comment

Wendy, recept na krémeš je tady v této sekci na stránce 3 jako Výborný krémeš.J.H.
        Jana H.

Comment

Dík, už jsem to našla, vůbec jsem si nevšimla, že to není jen jedna stránka. Wendy.
          Wendy

Comment

Pracuji...
          X