Milé kuchařky, chtěla bych Vám přidat recept na buchty, tak jak je pekla a peče moje maminka i babička. Přečetla jsem si od Merien, že by chtěla nějaký dobrý recept, tak je tady. Do mísy si dám 1/4 kg hladké mouky a 1/4 kg výběrové mouky. Okolo mísi osolím špetkou soli a udělám důlek. Do důlku vyklepnu 2 žloutky a přidám 1 vanilkový cukr. Vedle v hrnku si připravím klasický kvásek: asi 1 dcl vlažného mléka, kostička kvasnic, lžíce cukru a lžička mouky. Zamíchám a nechám vzejít. Potom naleju kvásek do důlku ke žloutkům a začnu míchat. Postupně přilévám ohřátě mléko/né však vřelé/ a zadělávám těsto. Až se mi přestane lepit, opatrně vmíchávám 1/2 rozpuštěné Hery nebo jiného tuku na pečení. Když se mi chce dělám vše vařečkou a když ne, tak vše spojím a prohnětu ručním hnětačem na kynuté těsto. Hotové těsto se nelepí k míse, vršek se posype lehce moukou, přikryje utěrkou a nechá vykynout. Pak už tvoříme klasické české buchty plněné číkoliv. Já je dělám s tvarohem. Skládám je vedle sebe do máslem či sádlem vymazaného pekáčku a každou buchtu co vložím potřu máslem ze všech stran. Vršek ještě máslem pokapu a šup do vyhřáté trouby. Upečené jsou na vrchu zlaté. Hotové pocukruju. Jíme je až vychladnou, protože by nás taky mohlo bolet bříško. Pokud buchty uděláte podle mého receptu, nemůžou být tvrdé. Tvarohovou náplň dělám s rozinkama a rumem, buchty pak krásně voní po celém bytě. Dobrou chuť!
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
České buchty podle mojí babičky
Collapse
X
-
Re: České buchty podle mojí babičky
Věrko, máš pravdu rozehřátým omastkem je potřít můžeš, ale tyhle buchty český před pečením doslova plavou v tuku, tak už je to možná zbytečný. Ovšem koláčky, které dělám, navrch s marmeládou a drobenkou po upečení potírám směsí rumu, cukru a másla. Hezký den.
Comment
Comment