Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Roláda stáčená za studena s pomerančovým krémem

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Roláda stáčená za studena s pomerančovým krémem

    Roláda stáčená za studena s pomerančovým krémem

    (recepty jsou z webu peceni.info - takže je rozhodně nevydávám za své - pouze přeposílám ,protože jsou fakt dobré )

    Roláda:
    6 vajec
    140g krupicového cukru
    80g hladké mouky

    Cukr a bílky ušleháme do husté pěny a potom po jednom přidáváme žloutky a šleháme každý žloutek tak půl minuty a nakonev vešleháme hladkou mouku.
    Na plech dáme pečící papír a pečeme při cca 180 stupních 7-10 min. (každému peče trouba jinak, takže je složité to takhle stanovit - zkrátka podle zvyklostí).
    Po upečení ztáhnout z plechu na velký tác a nechat vychladnout.
    Potřít krémem, stáčet a zároveň sundávat papír.

    Pomerančový krém
    250ml pomerančového džusu
    1 vanilkový puding
    250g másla
    150g moučkového cukru
    oranžové barvivo

    V džusu uvaříme puding a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem a zašleháme do něj pomerančový puding. Popřípadě přidáme cukr, každý džus je jinak kyselý. Pokud by byl krém málo oranžový, můžeme přidat trošku oranžového barviva pro oko.
    Attached Files
    IRENA

  • #2
    Re: Roláda stáčená za studena s pomerančovým krémem

    Já jsem se bála dřív péct roládu, že se bude trhat.Ale tahle je opravdu dobrá .Taky jsem jí skusila a od tý doby jinou nedělám. Doporučuji!!!!! Božena

    Comment


    • #3
      Re: Roláda stáčená za studena s pomerančovým krémem

      Irenko já odjakživa stáčím roládu zastudena těsto dělám tak,že vejce šlehám celé s cukrem / kolik vajec-tolik lžic krupic.cukru/ a když je požádně hustá pěna,že nechává cestičku po metlách,tak zlehka zamíchám hladkou mouku,stejný poměr jako u cukru.Když chci mít těsto nějak ochucené,tak uberu trochu mouky a přidám třeba kávu,kakao nebo ořechy.Důležité je stáčet pěkně oběma rukama a dát tomu prostor pro zformování,ne moc rychle.Sem tam se může objevit drobná prasklinka,ale ta se zatře krémem.Nikdy se mi ale nestalo,že by se roláda úplně přetrhla.Jen se toho nebát. :P Daniela H.
      Daniela

      Comment


      • #4
        Re: Roláda stáčená za studena s pomerančovým krémem

        Ahoj devcata.Irenko precetla jsem ten tvuj recept a tak ho nekdy(az bude prilezitost)rada vyzkousim.Porad mam,ale strach,ze se mi takto krasne nesmota a roztrhne se,ale clovek si musi aspon trosku verit,ze?Zkusim udelat tuto i od Ivanky.Pomerackovy krem jsem jeste nikdy neochutnala,jsem take zvedava,jak to chutna a ten krem od Ivanky musi byt urcite dobry,protoze je v nem nutela a tu ja mam mooc rada.Devcata,jdu se vykoupat a potom jeste nakouknu a odepisi.Mejte se a papa.Renda
        Renda

        Comment

        Pracuji...
        X