Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Rozinkové bochánky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Rozinkové bochánky

    Suroviny:
    1/2kg polohrubé mouky
    10 dkg cukru
    1 kostka droždí
    160 ml vlažného mléka
    10 dkg másla nebo jiného tuku na pečení (používám Heru nebo Stellu)
    špetku soli
    1 vejce
    nastrouhanou kůru z jednoho dobře omytého citronu
    10 dkg rozinek namočených v citronové šťávě
    moučkový cukr na posypání

    Postup :
    Z droždí, lžičky cukru a vlažného mléka uděláme kvásek a necháme vykynout. V míse utřeme cukr tuk a vejce. Přisypeme mouku se solí, vlijeme kvásek. Důkladně promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple, přikryté utěrkou nakynout. Mezitím necháme okapat rozinky na sítku. Až těsto nakyne, ještě jednou promýchat a přimýchat rozinky. Z těsta vytvoříme 20 stejných bochánků, dáme na plech pokrytý pečícím papírem, necháme nakynout a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 20-25 minut. Po upečení posypeme moučkovým cukrem.
    Kamila
Pracuji...
X