Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Jablečný štůdl ze 100 % tuku

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Jablečný štůdl ze 100 % tuku

    Štrůdl ze 100 % tuku

    36 dkg hladké mouky
    1 ks žloutek
    1 ks 100 % tuk (Iva nebo Omega) - Omegu dávám červenou
    250 ml vlažného mléka
    Špetka soli


    Postup:

    Tuk rozpustíme (dělám v mikrovlnce na program rozmrazování). Prosátou mouku osolíme, v části mléka rozkvedláme žloutek. Do rozpuštěného tuku přidáme zbytek mléka, vlijeme do mouky a vypracujeme těsto. To necháme vychladit a pak v lednici ztuhnout (klidně i do druhého dne). Z těsta vyválíme 6 ks závinů, které lehce posypeme strouhankou a do středu dáme nastrouhaná jablka, posypeme krystalovým cukrem, sypeme skořicí, případně ořechy, kdo má rád přidá rozinky. Hotové záviny potřeme rozšlehaným vejcem, propícháme vidličkou a ve vychřáté troubě upečeme - cca 190 stupňů do růžova. Dobrou chuť.
    M A J K A 1

  • #2
    Zdravím , mam dotaz : 100 tuk vážil 250 g , ted váží 200 g tak kolik ??? Děkuji
    Eny

    Comment

    Pracuji...
    X