Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Obrátená jablkovo-maková piškóta

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Obrátená jablkovo-maková piškóta

    Obrátená jablkovo-maková piškóta

    Ingrediencie:
    6 vajec, 30dkg práškového cukru, 30dkg polohrubej múky, 2dcl vlažnej vody, 2dcl oleja, 1/2 prášku do pečiva, 15dkg maku, 10dkg práškového cukru do maku, asi 1kg jabĺk.
    Postup:
    Na plech dáme alobal a naň nastrúhané jablká. Ochutíme škoricovým cukrom.
    Vymiešame 6 žĺtkov s práškovým cukrom,pridávame striedavo vodu a olej, múku s práškom do pečiva a sneh.
    Hmotu rozdelíme na 2 časti. Do jednej pridáme mak a cukor. Na jablká vylejeme makové cesto a naň biele cesto. Pečieme pri teplote 190° asi 20minút.
    Každá trúba pečie inak, treba kontrolovať.
    Na jablká po upečení a obrátení koláča dáme čokoládovú polevu, alebo šľahačku, alebo postrúhanú čokoládu. Podľa vlastnej chute a fantázie.
    Robila som z polovičnej dávky na menšom plechu, je chutná.
    zdroj: časopis Slovenka

  • #2
    Ještě fotku jak to vypadá Dorko už pár týdnů uvažuji že něco upeču zjablek tak na toto asi mrknu :P
    "Nakreslím si svět tužkou, která nemá tuhu. Napíšu o tom světě knihu, která bude bez písmenek. Pojmenuju ho jménem, které nikdy nikdo nevysloví. A budu tam žít, když budu spát " - Rohliczek

    Comment


    • #3
      Click image for larger version

Name:	Obrátená jablkovo-maková piškóta.jpg
Views:	1
Size:	19.4 KB
ID:	144707
      Ahoj Rohlíčku, otvor si fotogalériu, prihlás sa a máš tam fotky všetkých prispievateľov aj s linkami. Teda receptami, podľa ktorých to jedlo vytvoríš.Môžeš tam napísať svoj komentár, t. z. pochvalu, alebo ponosu, skrátka, ako to vidíš ty. Nájdeš tam aj iné fotky, to znamená fotky zo života a práce aktívnych členov. Čauko
      Last edited by Dorka; 12.02.2014, 11:14.

      Comment

      Pracuji...
      X