Obrátená jablkovo-maková piškóta
Ingrediencie:
6 vajec, 30dkg práškového cukru, 30dkg polohrubej múky, 2dcl vlažnej vody, 2dcl oleja, 1/2 prášku do pečiva, 15dkg maku, 10dkg práškového cukru do maku, asi 1kg jabĺk.
Postup:
Na plech dáme alobal a naň nastrúhané jablká. Ochutíme škoricovým cukrom.
Vymiešame 6 žĺtkov s práškovým cukrom,pridávame striedavo vodu a olej, múku s práškom do pečiva a sneh.
Hmotu rozdelíme na 2 časti. Do jednej pridáme mak a cukor. Na jablká vylejeme makové cesto a naň biele cesto. Pečieme pri teplote 190° asi 20minút.
Každá trúba pečie inak, treba kontrolovať.
Na jablká po upečení a obrátení koláča dáme čokoládovú polevu, alebo šľahačku, alebo postrúhanú čokoládu. Podľa vlastnej chute a fantázie.
Robila som z polovičnej dávky na menšom plechu, je chutná.
zdroj: časopis Slovenka
Ingrediencie:
6 vajec, 30dkg práškového cukru, 30dkg polohrubej múky, 2dcl vlažnej vody, 2dcl oleja, 1/2 prášku do pečiva, 15dkg maku, 10dkg práškového cukru do maku, asi 1kg jabĺk.
Postup:
Na plech dáme alobal a naň nastrúhané jablká. Ochutíme škoricovým cukrom.
Vymiešame 6 žĺtkov s práškovým cukrom,pridávame striedavo vodu a olej, múku s práškom do pečiva a sneh.
Hmotu rozdelíme na 2 časti. Do jednej pridáme mak a cukor. Na jablká vylejeme makové cesto a naň biele cesto. Pečieme pri teplote 190° asi 20minút.
Každá trúba pečie inak, treba kontrolovať.
Na jablká po upečení a obrátení koláča dáme čokoládovú polevu, alebo šľahačku, alebo postrúhanú čokoládu. Podľa vlastnej chute a fantázie.
Robila som z polovičnej dávky na menšom plechu, je chutná.
zdroj: časopis Slovenka
Comment