Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Citronová buchta-babetka

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Citronová buchta-babetka

    250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 220 g pískového cukru, 1 vanilkový cukr,4 vejce, 1 dl vody, 1 dl oleje, šťáva ze 2 citrónů, citronová kůra
    Ušleháme žloutky s cukrem přidáme mouku s prášek do pečiva, vodu, olej, vanilkový cukr, citrónovou štávu a kůru. Vyšleháme sníh z bílků a pomalu vmícháme do těsta. Pečeme cca 45minut na 170

    /zdála se mi moc sladká dala jsem méně cukru...jak je v původním receptu jen 200g,ale záleží na chuti/
    Attached Files
    LENKA

  • #2
    Ahoj Leni Babetku máš nádherně nadýchanou,vždycky jsem si ji kupovala ,,za mlada" v obchodě,né že bych byla moc stará,ale po buchtách teď už kynu,tak dávám přednost těm s ovocem...
    Radka

    Comment


    • #3
      Ahoj Radko moc tě zdravím a díky
      LENKA

      Comment


      • #4
        Nase babca na ní natrela krém dělany z másla+uvareny pudink + citr.stava.
        Natrela krém nahoru a posypala čokoládou. Nebo babetku prorizla,naplnila krémem.
        Nahoře polila citronovou polevou:cukr+citr.šťáva + horká voda.
        Je to výborný zakusek-jeji majstrstyk.
        MARUŠKA

        Comment


        • #5
          Děláte mi chutě ! Dnes jsem ji upekla a po vychladnutí potřela krémem z Lučiny,jogurtu,vanilínového cukru,přidala smetana-fix a nastrouhala Margot. Je to v ledničce,budu se snažit vydržet do zítřka......,ale nevím,nevím..........


          P.S. Nevydržela .....,Lenko dík,je výbornááá
          Last edited by Marunka; 07.10.2013, 22:48.
          Marunka

          Comment

          Pracuji...
          X