Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Jablková bábovka.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Jablková bábovka.

    3 vejce, 20 dkg cukru krupice, 2,5 dcl oleje, 5 dkg mletých vlašských ořechů, 35 dkg nastrouhaných jablek, hrstka rozinek, 2 lžíce rumu,
    1 vanilkový cukr, 50 dkg polohrubé mouky, 1PDP, 3 lžíce kakaa, trochu mléka.

    Žloutky a cukr, vanilku vyšleháme do pěny. Přidáme olej, mouku s práškem do pečiva, strouhaná jablka, ořechy, rozinky, rum. Nakonec sníh z bílků. Těsto rozdělíme na 2 díly a do jednoho dílu dáme kakao a trochu mléka. Formu vymažeme a vysypeme moukou. Nalijeme světlé těsto a potom tmavé. Vidličkou obě těsta lehce promíchneme.

    Pečeme na 175 stupňů asi 60 minut. Upečenou bábovku necháme ve formě mírně vychladnout a potom teprve vyklopíme.
    Last edited by MaruškaC; 10.03.2013, 13:08.
    Maruš
Pracuji...
X