Oznámení

Collapse
No announcement yet.

dort kávový

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• dort kávový

Nepečený dort (kávový)
    Budeme potřebovat asi dva balíčky piškotů, hrnek silné černé kávy, 2 lžice rumu, 250g másla, 150g moučkového cukru, 1 vanil. cukr,1 vanilkový pudink, 300ml mléka, 2 lžičky instantní kávy, 250ml šlehačky, 1 ztužovač šlehačky, 2 lžíce vaječného koňaku nemusí být.
    Z mléka, pudinku a instantní kávy uvaříme pudink, který dáme vychladit ( já přikrývám folií ).
    Máslo utřeme s cukrem, vanil. cukrem a rumem, postupně přidáme vlažný pudink.
    Piškoty namáčíme z jedné strany v kávě, naskládáme první vrstvu, potřeme krémem a postup opakujeme. Nahoru přijdou piškoty.Pak povrch potřeme a ozdobíme ušlehanou šlehačkou, pokapeme koňakem a dáme do chladu rozležet.
    Attached Files
    ZDENKA

Re: dort kávový

Ahoj Zdeni, to taky vypadá dobře,přestože nemusím kávu,ale taťka by si asi dal!!!Jsi šikulka!!!
    Já tyhle lehký dortíky miluji.
    Dělávám rychlovku, z koupených korpusů na ovocný dort.
    Korpus posypat a rozetřít ztužovačem do šlehačky,na to prochladlý,ale ještě vlažný, van.pudink,na to ozdobně naaranžovat ovoce (kiwi,jahody, maliny,banán,podle toho co mám +broskev-kompot,mandarinka-kompot)Z kompotové šťávy, uvařím dortovou želatinu a zaliji ovoce,dám vychladit a za 1-3 hod.se může baštit.Podle toho, jak rychle tuhne želatina, ale ty dortové tuhnou docela rychle.A protože to mužský ,snědí každý málem celý na posezení,tak dělám vždy raději hned 2-3 ks najednou.A pokud se ohlásí dopoledne návštěva na odpoledne,dá se to ještě zvládnout.A má to úspěch.Druhý den je vláčnější,proležený.Navrch si samozřejmě, každý dá šlehačku ve spreji,podle toho jak kdo rád. Tak pá Hančí
    Hančí

Comment

Teda Zdeni, jedna větší mňamka než druhá.
      Hančí, miluju tyhle rychlovky, místo pudinku používám tvaroh se zakysačkou a vanilkovým cukrem, ovoce a želatinu jako ty . Pudink taky vyzkouším.
      Kamila

Comment

Kamilko, :P :P :P to je taky dobrý a s tím tvarohem a zakysankou,zase sytější.Mám to taky ráda.Tohle je, ale lehounký a cpou se jak o život.A není člověk moc přecpaný.A hlavně bez šlehačky, se to hodí i na oslavy s alkoholem, vyzkoušely jsme to o svatbě.Tyhle dorty zmizly jako první,ještě se po nich sháněli,o ty ostatní, ani tolik nestáli,když se jedlo ještě i něco jiného.A hlavně není nikomu, z té kombinace různého jídla a pití zle!!! Pá Hančí
        Hančí

Comment

Ahoj děvčata já tyhle dorty dělám dva jeden ovocný pro syna a pro mě manžel má rád kávu tak mu chutná právě ten kávový. Ale abych vám řekla pravdu já můžu oba Zdena
          ZDENKA

Comment

Tak jsem si oba stahla a určitě vyzkouším
            Kamila

Comment

Jsou tady moc dobrý nápady, to se vždycky hodí. Věrka. :P
              Věrka.

Comment

Pracuji...
              X